Tour de France

Flybilletten var booket – så kom uventet besked

Nummer to i årets Liège-Bastogne-Liège skal til sin egen store overraskelse ikke køre Tour de France.

Han var ikke bare sikker. Han var 110 procent sikker på, at han skulle køre Tour de France.

Flybilletten til København var sågar booket.

Men få timer før offentliggørelsen af Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux' Tour de France-hold mandag aften fik Quinten Hermans en nedslående besked: Han var blevet vraget.

- Havde jeg forventet det? Nej, absolut ikke. Jeg troede, at jeg var sikker, men klokken 17.30 blev jeg ringet op af Aike Visbeek, vores præstationstræner, siger den 26-årige belgier til Sporza.

I første omgang troede Quinten Hermans blot, at der var tale om et "hvordan har du det-opkald", men det var altså ikke tilfældet.

Én plus én er stadig to, ikke?

Til det belgiske medie fortæller Hermans videre, at han ikke har fået en forklaring på, hvorfor holdet har fravalgt ham, men han føler sig overbevist om, at "det bestemt ikke har noget med sport at gøre".

Quinten Hermans' kontrakt med Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux udløber ved årsskiftet.

I weekenden erfarede cykelmediet VeloNews, at belgieren vil fortsætte sin karriere hos Alpecin-Deceuninck, men Hermans vil ikke bekræfte, at rygtet har spillet ind på holdets beslutning.

- Det blev ikke sagt med de ord, men én plus én er stadig to, ikke? siger Quinten Hermans til Sporza.

Quinten Hermans har aldrig kørt Tour de France. Han står noteret for én Grand Tour i karrieren: Giro d'Italia sidste år.

I denne sæson har han leveret en række toptiresultater, vundet en etape i Belgium Tour og ikke mindst hentet en andenplads i Liège-Bastogne-Liège.