Tour de France

Movistar-profil er coronapositiv, men skal køre Tour

Intet er ændret på Mathias Norsgaards Movistar-hold efter nyheden om den positive coronaprøve, bekræfter danskeren til TV 2 SPORT.

Danske Mathias Norsgaard er fortsat i venteposition, selvom hans Movistar-holdkammerat Nelson Oliveira tirsdag morgen meddelte, at han ikke må deltage i Tour de France.

Få timer senere stod det nemlig klart, at portugiseren alligevel har fået grønt lys til enkeltstarten i København på fredag.

Oliveira havde afleveret en positiv PCR-test mandag aften, og derfor udtalte han til sit hjemlands medie A Bola, at han ikke kunne stille til start i København.

- Da jeg vendte hjem fra Schweiz Rundt, testede jeg positiv for covid-19 og opfyldte den obligatoriske isolation. Søndag tog jeg en antigentest, der var negativ, men svaret på dagens PCR-test var positiv, så muligheden for at køre Tour de France var udelukket, sagde han til A Bola tirsdag morgen.

Den Internationale Cykelunion (UCI) har dog godkendt Oliveiras deltagelse, da den negative antigentest, han afleverede søndag, er tilstrækkelig.

Norsgaard: - Det passer ikke. Han skal køre

TV 2 SPORT har været i kontakt med Mathias Norsgaard, der er førstereserve på Movistars Tour-hold. Han bekræfter, at historien, som flere danske medier har udgivet, om, at Norsgaard nu er tættere på Touren, ikke er korrekt.

- Det passer ikke. Han (Oliveira, red.) skal køre, siger Norsgaard til TV 2 SPORT.

Norsgaard fortæller ligeledes, at han opholder sig i København, fortsat er reserve og klar til at støde til, hvis der er bud efter ham.

A Bola meddelte også tirsdag formiddag, at Nelson Oliviera stadig er en del af Movistars planer. Noget, som holdet også har meddelt på Twitter kort før middagstid: "Vi ventede (med at udtage holdet, red.), til vi var sikre på, at vores hold var sikkert."