Fuglsang tæt på at misse Touren - testede falsk positiv

Jakob Fuglsang, der kører for Israel-Premier Tech, måtte igennem flere ekstra tests for at være klar til holdpræsentationen onsdag i Tivoli.

37-årige Jakob Fuglsang beskrev det selv som en rockstjerne-modtagelse, da han og resten af Israel-Premier Tech-holdet havde været på scenen til holdpræsentationen i Tivoli.

Holdet har dog været ramt af massive coronaudfordringer op til starten i Danmark, ligesom de måtte skifte ud på holdet. Og faktisk var Jakob Fuglsang også selv tæt på at misse Tour-starten i København. Det fortæller han til TV 2 SPORT.

- Jeg havde en falsk positiv test i mandags. Jeg måtte igennem to negative PCR-tests i går (tirsdag, red.) og yderligere to negative antigen-tests, før jeg var clearet til at komme af sted.

- Men mandag aften tænkte jeg, at jeg ikke kommer til start i Danmark. Heldigvis var det en falsk positiv test, siger Jakob Fuglsang.

Det var en umådeligt stolt Jakob Fuglsang, der satte ord på glæden ved at vise sit hjemland frem til hele Tour-feltet. Video: TV 2 Sport

Krydser fingre for Tour uden corona

Hos Israel-Premier Tech har de foreløbig skiftet israeleren Omer Goldstein ud og erstattet ham med canadiske Guillaume Boivin, fordi Goldstein er kategoriseret som nærkontakt.

Derudover er også holdets vejkaptajn, Daryl Impey, lige nu i isolation på hotellet, mens man afventer, om han også kan deltage i Touren.

- Den Tour-start havde ikke været sjov at skulle misse, som det er tilfældet for nogle af mine kollegaer. Jeg var selv tæt på, lyder det fra Fuglsang, der også sender en bøn om, at verdens største cykelløb ikke bliver alt for påvirket af positive coronaprøver.

- Jeg håber selvfølgelig, at det ikke får for meget indflydelse, men det er klart, at hvis man bliver syg-syg, så er der ikke så meget at gøre. Ellers håber jeg, at vi kan holde det på et minimum, men det kommer hele tiden til at spøge lidt. Jeg håber bare ikke, det kommer til at ødelægge cykelløbet, og at der er for mange hold og ryttere, der bliver nødsaget til at trække sig.

Israel-Premier Tech-holdet til Touren (lige nu)

  • Jakob Fuglsang (Danmark)
  • Chris Froome (Storbritannien)
  • Daryl Impey (Sydafrika) - afventer yderligere tests.
  • Krists Neilands (Letland)
  • Hugo Houle (Canada)
  • Michael Woods (Canada)
  • Simon Clarke (Australien)
  • Guillaume Boivin (Canada)