Tour de France

Rørt Vingegaard bryder ud i tårer på scenen

Jonas Vingegaard blev overvældet af følelser, da publikum hyldede ham på scenen i Tivoli ved den officielle Tour de France-holdpræsentation.

Det var tydeligt med det samme. Jonas Vingegaard var ikke sig selv.

Den danske Jumbo-Visma-kaptajn kunne ikke styre sine følelser, da han onsdag aften rullede ind på scenen i Tivoli til en euforisk og ustyrlig modtagelse fra de over 10.000 fremmødte cykelfans ved den officielle Tour de France-holdpræsentation.

Den 25-årige dansker fik ganske enkelt tårer i øjnene med det samme. Og der blev blot flere og flere tårer i øjnene i løbet af holdpræsentationen. Det var et rørende øjeblik for en ung mand fra Glyngøre.

- Det er meget følelsesladet. Jeg vil bare sige tak til alle. Sikke en varm velkomst.

Sådan lød de eneste ord, som Vingegaard formåede at fremstamme, inden publikum tog over og sang: "Vingegaard, Vingegaard, Vingegaard....".

Målløs og rørt Vingegaard

Da TV 2 SPORT fangede Jonas Vingegaard efter selve holdpræsentationen, havde sidste års Tour-toer fået følelserne under kontrol. Og så var han i stand til at sætte lidt flere ord på oplevelsen.

- Jeg havde håbet, der ville komme mange mennesker, og at det ville være stort, men den her modtagelse var vanvittig og fantastisk. Jeg blev helt rørt, siger Jonas Vingegaard.

Hvad er det, der rører dig?

- At der er så mange, der er mødt op, og at alle gav et kæmpe jubelbrøl. De kunne nærmest ikke stoppe igen.

- Det er jeg sindssygt glad for. Jeg er overrasket over, at så mange kender mig og er her for at støtte mig. Det er rørende, at så mange danskere går op i cykelløb, siger Jonas Vingegaard.

Den danske kaptajn har aldrig oplevet noget så vildt som den modtagelse han fik i Tivoli i dag. Video: TV 2 SPORT

Også resten af Jumbo-Visma-mandskabet fik en pæn modtagelse af de fremmødte i Tivoli. Men da samtalen på scenen kom til at handle om det specielle delte kaptajnskab på Jumbo-Visma, så var der ingen tvivl om, hvad publikum foretrak. For under interviewet med Primož Roglič, der er delt kaptajn med Vingegaard, så sang publikum på Vingegaard igen og igen.

Tour de France begynder officielt fredag, hvor en enkelstart i Københavns gader venter.

Jumbo-Vismas Tour-hold 2022:

  • Primoz Roglic (Slovenien)
  • Jonas Vingegaard (Danmark)
  • Christophe Laporte (Frankrig)
  • Sepp Kuss (USA)
  • Wout van Aert (Belgien)
  • Steven Kruijswijk (Holland)
  • Tiesj Benoot (Belgien)
  • Nathan Van Hooydonck (Belgien)