Tour de France

Derfor overvejer favoritterne at starte først på enkeltstarten

Flere af enkeltstartens favoritter overvejer at starte tidligt fredag, da der er større risiko for regn, når de sidste starter.

Du kan se 1. etape af Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY.

Regnglatte veje og en teknisk svær rute er ikke altid den bedste kombination.

Faktisk kan det meget vel blive scenariet på den 13 kilometer lange enkeltstart, der indleder Tour de France-starten i Danmark fredag.

Første rytter kører ud på ruten klokken 16, mens sidste mand sendes af sted 18.55. Lad os tage et kig på prognoserne:

- Går det, som prognoserne har det nu, vil 1. etape blive meget påvirket af vejret, siger Andreas Nyholm fra TV 2 VEJR.

Dermed kan det med andre ord betale sig at starte tidligt, hvis man vil undgå regn, og det spekulerer nogle af de største favoritter i.

- Fredag er det mest vigtige øjeblik for mig. Vejret er altid afgørende på en enkeltstart. Der er en masse folk på holdet, der arbejder på det. Men vi går altid efter at få det bedst mulige resultat. Jeg ved ikke, hvordan holdet prioriterer, og om eksempelvis "G" (Geraint Thomas, red.) er i god form og vil gå efter sejren. Vi ser, men jeg håber da, jeg bliver prioriteret, siger verdensmesteren Filippo Ganna til TV 2 SPORT.

TV 2 SPORT har siden fået bekræftet, at INEOS prioriterer Ganna, og at han derfor kan starte tidligt, hvis det viser sig at være det bedste.

Geraint Thomas fortæller, at det er en mulighed at prioritere startrækkefølgen, men det er ikke lige til.

- Vi ser helt klart på det i forhold til vejrudsigter og beslutter, hvordan vi vil prioritere. Men det er svært, når man har fire ryttere, der alle gerne vil vinde. Men det overlader jeg til holdet og ser på min starttid, når jeg får den.

Det er en meget teknisk rute, og det vil være meget svære med våde veje

Stefan Küng

Det tyder på, man skal starte tidligt

Det er op til holdene selv at bestemme, hvordan deres ryttere skal starte inden for tildelte ”slots.” Startpladserne er inddelt efter, hvor holdets ryttere endte sidste år i klassementet.

Det vil sige, at Team UAE Emirates starter sidst, Jumbo-Visma skal starte næstsidst, forinden er det INEOS og så videre. Men det er altså holdene selv, der beslutter, hvilke kørere der skal ud hvornår.

Schweizerne Stefan Bissegger og Stefan Küng er nogle af favoritterne på 1. etape i København, og de vil gøre alt for, at de kan levere den bedst mulige tid.

- Det kommer til at regne på nogle tidspunkter, og jeg håber bare, at alle får de samme forhold. Vejrudsigterne er ikke 100 procent sikre endnu, så vi kommer til at tjekke det senere. Men det kunne da godt tyde på, at man skulle starte lidt tidligt, siger Bissegger.

- Vi kommer til at se på det, når vi kommer tættere på. Men det er en meget teknisk rute, og det vil være meget svære med våde veje. Så måske starter jeg tidligt. Det ser vi, siger Küng.

Den første rytter starter klokken 16.00, mens den sidste rytter forventes i mål 19.10.

Du kan læse alt om 1. etape her: