Tour de France

Fuglsangs hold ramt af coronasmitte

Israel - Premier Tech nåede lige akkurat at bytte Daryl Impey ud med Guy Niv til årets Tour de France.

Få timer før deadline har Israel - Premier Tech været nødt til at skifte ud på Tour-holdet for anden gang.

Daryl Impey, der som nærkontakt til en coronasmittet ikke var rejst med til Danmark, er selv testet positiv.

Det betyder naturligvis, at Impey ikke kommer på startrampen fredag eftermiddag, når Tour de France begynder med en enkeltstart i København.

- Selvom han er uden symptomer, har Daryl Impey afleveret en positiv coronaprøve her til morgen. Derfor rejser han ikke til Danmark. Holdet har ventet til sidste øjeblik for at se, om han sikkert kunne blive en del af boblen. I stedet bliver Guy Niv den ottende rytter på holdet, skriver Israel - Premier Tech på Twitter.

Impey skulle have været vejkaptajn for holdet, så Israel - Premier Tech må altså undvære en vigtig rytter.

- Hans form har været super god, og han har virkelig fået lavet et comeback med sin flotte sejr i Schweiz Rundt. Han er også tiltænkt rollen som vejkaptajn på holdet, så jeg vil være ked af at miste ham, sagde sportsdirektør Nicki Sørensen til TV 2 SPORT, da Impey endnu ikke var dømt helt ude.

Men ude er han altså nu, Impey. Det efterlader afløseren Guy Niv med blandede følelser.

- Jeg er virkelig glad for, at jeg får mulighed for at starte i mit andet Tour de France – men jeg føler virkelig også med min holdkammerat, der misser Touren. Når det er sagt, er jeg i god form og fuld af tro på, at jeg får en succesrig Tour, hvor jeg kan hjælpe holdet, udtaler Guy Niv på Twitter.

Fem ryttere ude grundet coronavirus

  • Quick-Step: Tim Declercq erstattet af Florian Sénéchal
  • UAE: Matteo Trentin erstattet af Marc Hirschi
  • Astana: Samuele Battistella erstattet af Alexandr Riabushenko
  • Israel: Omer Goldstein erstattet af Guillaume Boivin
  • Israel: Daryl Impey erstattet af Guy Niv

Guy Niv kørte også Tour de France i 2020. Den 28-årige israeler har kørt hele sin karrier på Israel - Premier Tech, der tidligere Cycling Academy og Start-Up Nation.

Han står foran sin sjette Grand Tour. Ud over Tour-deltagelsen i 2020 har han været med i Giroen tre gange og Vueltaen én gang.