- Jeg er også skuffet over, at Søren Kragh ikke er her

DSM-rytterne ærgrer sig over, at holdets danskere ikke får lov til at opleve starten i deres hjemland.

Du kan se hele Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY.

En franskmand, en italiener, en tysker, en australier, en nordmand, en amerikaner og to hollændere.

Men ingen danskere.

Team DSM stiller i år til start uden danske ryttere, selvom de ellers har fire i truppen. Søren Kragh Andersen er en af dem, der til fleres store overraskelse ikke er med. Det ærgrer holdkammeraten John Degenkolb

- Det er en stor skuffelse for de danske ryttere, og jeg kan forstå, at de er skuffede. Jeg er også skuffet over, at Søren ikke er her. Men jeg respekterer også beslutningen fra holdet. I sidste ende forsøgte de at tage den bedste beslutning og udtage det bedste hold. Mere kan jeg ikke sige om det, forklarer Degenkolb.

- Jeg er meget ked af det på Sørens vegne, fordi jeg kan virkelig godt lide ham og er virkelig gode venner med ham. Og det ville være rart at være sammen med ham.

Men hvis man ser på det sportslige og hans resultater, synes du så, at han fortjener en plads på holdet?

- For at være ærlig vil jeg faktisk ikke sige så meget om det. Han var syg i Schweiz og havde covid-19, men det havde jeg også, så…

"Det er virkelig en skam"

Søren Kragh Andersen har selv forklaret, at beskeden om fravalget var svær at sluge. På det tidspunkt havde han ikke fået en uddybende forklaring fra holdet.

- Jeg tror, at de går efter at stille med det hold, de tænker, der er bedst. Det er deres beslutning, og jeg ved ikke, hvad begrundelsen er udover det, sagde han.

Amerikanske Kevin Vermaerke er en af de ryttere, der har fået plads på DSM’s Tour-hold i år. Og han kan godt sætte sig i de fravalgte danskeres sted.

- Det er helt sikkert vanvittigt. Hvis det startede i USA, ville det også være utroligt skuffende, hvis jeg ikke var til start der. Det er virkelig en skam, siger Vermaerke.

Nyheden om Tour-fravalget kom samtidig med nyheden om, at Søren Kragh er færdig hos DSM ved årsskiftet.

Hvis DSM havde udtaget danskere, kunne de have set frem til at modtage et stort jubelbrøl i Tivoli onsdag aften, hvor holdpræsentationen fandt sted. Her modtog de ti danskere i årets Tour store klapsalver, da de blev præsenteret.

Det var en umådeligt stolt Jakob Fuglsang, der satte ord på glæden ved at vise sit hjemland frem til hele Tour-feltet. Video: TV 2 Sport

Foruden Søren Kragh kører Asbjørn Kragh Andersen, Casper Pedersen og Frederik Rodenberg også for holdet.

Søren Kragh Andersen har tidligere vundet to Tour de France-etaper i sin tid på DSM-holdet. Begge etapesejre kom i 2020.