Tour de France

Medikamenter beslaglagt hos Tour-hold, oplyser anklagemyndighed

Fransk anklagemyndighed oplyser torsdag aften, at adskillige objekter er blevet beslaglagt fra Bahrain Victorious.

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY.

Tour de France-holdet Bahrain-Victorious har i ransagninger i denne uge fået beslaglagt mobiltelefoner, computere og medikamenter.

Det oplyser anklagemyndigheden i franske Marseille, som står bag efterforskningen af holdet, i en pressemeddelelse torsdag. Det skriver det store franske medie Le Parisien torsdag aften.

Den seneste af disse ransagninger blev foretaget af Københavns Politi og fandt sted torsdag morgen på Scandic i Glostrup, hvor Bahrain Victorious-holdet bor inden Tour de France-starten i Danmark.

En holdmanager, en læge, en osteopat samt tre unavngivne ryttere er ifølge pressemeddelelsen blevet undersøgt.

Undersøgelsen af personerne på Bahrain-Victorious sker på grund af mistanke om eventuelle brud på dopingreglerne, lyder det videre i pressemeddelelsen. Franske betjente bistod torsdag dansk politi som observatører ved aktionen.

Rytterne og de øvrige ansatte fik også ransaget deres respektive hjem i mandags, inden de rejste til København. Og noget tyder på, at det er i forbindelse med denne ransagning, at der er blevet beslaglagt effekter. Dette fremgår dog ikke eksplicit af pressemeddelelsen.

Holdet afviser, at der er beslaglagt noget torsdag

Da nyheden om den danske ransagning af Bahrain Victorious kom frem torsdag morgen, reagerede holdet hurtigt med en pressemeddelelse.

Her skrev holdet, at intet var blevet konfiskeret eller beslaglagt under torsdagens ransagning.

- Betjentene har gennemsøgt alle biler og værelser, der tilhører staben og rytterne. Alle har samarbejdet med betjentene, og ransagningen var gennemført i løbet af to timer. Intet blev beslaglagt, skrev Bahrain Victorious.

På et kort pressemøde torsdag eftermiddag afviste Bahrain-Victorious at svare på yderligere spørgsmål om sagen.

- Vi har ikke mere at sige. Vi vil gerne have mere info fra efterforskerne. Bare for at kunne forstå den efterforskning, der er i gang mod os. I dette øjeblik er holdet fuldt fokuseret på det store cykelløb og på at nå de sportslige mål.

Sådan lød den korte besked fra holdets performance director Vladimir Miholjević.

Rytterne fik ikke lov at svare på spørgsmål relateret til ransagningen. Men der var ingen spørgsmål om det sportslige, så pressemødet blev hurtigt lukket ned igen.