Riis trodser skuffelse og tager til dansk Tour-start

Det bliver Bygma, som får æren af at have Bjarne Riis med under de tre første Tour-dage i Danmark.

Selvom Bjarne Riis ikke har fået en officiel invitation til Tour de France-starten i Danmark, kommer han til at være til stede alle tre dage.

Det bekræfter Lasse Weien Svendsen, marketingdirektør i Bygma, til TV 2 SPORT.

- Han kommer ind og holder et oplæg for vores kunder og har carte blanche til at være med hele dagen, hvis han har lyst til det. Vi har VIP-telte og tribuner med super placeringer på alle tre etaper, siger Bygmas marketingdirektør.

Bygma har skudt et større millionbeløb ind i Grand Départ Copenhagen Denmark og er således en af de officielle sponsorer af den danske Tour-start.

Kan give unikt indblik i cykelsporten

Modsat Grand Départ Copenhagen Denmark, der udelukkende har inviteret medlemmer af kongehuset og politikere til den historiske dag, har Bygma set stor værdi i at have Bjarne Riis med.

- Han er tidligere Tour-vinder og har et unikt indblik i sporten som tidligere cykelrytter, sportsdirektør og holdejer. Han har bidraget fantastisk meget til dansk cykelsport, så vi vil da gerne have sådan en kapacitet ind og fortælle, siger Lasse Weien Svendsen.

Hvad synes du om, at Grand DĂ©part har valgt ikke at give en officiel invitation til Bjarne Riis eller andre sportsfolk for den sags skyld?

- Vi har ikke nogen officiel holdning til det. Det må de selv vælge. Vi er glade for at kunne støtte op om de danskere, der har bidraget unikt til cykelsporten og stadig gør det, lyder det fra Bygma.

Sponsor og tidligere Tour-vinder forstĂĄr ikke Grand DĂ©part

Onsdag blev nyheden om Bjarne Riis’ manglende officielle invitation mødt af forargelse hos en anden af de andre firmaer, der har skudt penge i begivenheden. Den administrerende direktør i PentaBase, Ulf Bech Christensen, kaldte blandt andet beslutningen for ”helt forkert”.

OgsĂĄ tidligere Tour de France-vinder Andy Schleck er trist over, at Grand DĂ©part Copenhagen Denmark ikke har inviteret den eneste danske Tour-vinder.

- For mig er det svært at forstå. Han er ikke den eneste person, som render rundt med en fortid, som ikke er supergod, men på den anden side vandt han Touren, og cykling i Danmark ville ikke være, hvor det er i dag, uden ham, lød det fra Andy Schleck tirsdag.

Første etape i København begynder på fredag. Den kan naturligvis ses på TV 2 og TV 2 PLAY.