Springvand i fokus på Tour-etapen i København

Vejret på fredag afgør, om Københavns Kommune skal justere på Gefionspringvandets tryk.

Det er ikke, fordi Gefionspringvandet er flot at se på, at det har været et fokuspunkt for Tour de France-arrangørerne (ASO) forud for enkeltstarten i København på fredag.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, der bekræfter, at ASO har rettet henvendelse med henblik på at få reduceret trykket i springvandet.

En reducering af trykket vil dog afhænge af vind og vejr. Regner det, vil det ikke blive reduceret, men er det derimod tørvejr med så kraftig vind, at vand fra springvandet vil ryge ud på enkeltstartsruten, vil trykket blive reduceret for at undgå vand på ruten.

At ASO har tænkt nøje over muligheden - eller risikoen, om man vil - for vand fra ruten ved springvandet, får den tidligere danske verdensmester Mads Pedersen til at trække på smilebåndet.

- Vi har kørt Paris-Roubaix i mudder. Så lidt vand her er ens for alle. Det er en meget lokal 'regnbyge', der ligger her, så det er det samme hele dagen, siger Mads Pedersen i programmet 'Rolf & Ritter på Tour: Prøvekørsel af 1. etape med kronprinsen'.

Se hele programmet med Mads Pedersen og kronprinsen her.