Tour de France

- Der er noget, der ikke hænger sammen, siger Bjarne Riis

Bjarne Riis mener, at der er noget, der ikke hænger sammen, når Jumbo-Visma både vil gå efter den gule og den grønne trøje i Tour de France.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Primoz Roglic, Jonas Vingegaard og Wout van Aert. Jumbo-Visma har store stjerner nok.

De to førstnævnte forventes at køre med om de helt sjove placeringer i Tour de France-klassementet, mens Wout van Aert går efter den grønne pointtrøje.

Overordnet lyder det meget godt, men ifølge Bjarne Riis er det svært at se, hvordan de skal lykkes med det hele på en gang.

- Når Jumbo-Visma melder ud, at de vil vinde Tour de France, og at han (van Aert, red.) også melder ud, at han går efter den grønne trøje, er der i min verden noget, der ikke hænger sammen. Hvordan de har tænkt sig at håndtere det, er jeg meget spændt på at se, siger Bjarne Riis i sin podcast Radio Riis.

- Det er spørgsmålet om, hvorvidt de mener det seriøst, når de melder ud, at de vil vinde Tour de France. Hvis de samtidig siger, at han skal køre efter den grønne trøje, tror jeg ikke på, de mener det seriøst, siger Riis.

Det er der ikke plads til

Udfordringen med de forskellige mål på storholdet udspringer af en generel snak om Wout van Aerts kvaliteter.

Den 27-årige belgier modtager stor ros fra Bjarne Riis, der blandt andet kalder ham for "løbsafgørende" og "en type, der kan vinde alle etaper".

Det mener Riis også er muligt år, men det afhænger af, hvordan stjernen bliver brugt på holdet. Bjarne Riis mener dog ikke, at det i moderne cykelløb er foreneligt med målet om også at køre efter den gule trøje på samme hold.

- Hvis jeg har et hold og har to mand, som jeg tror på, er i stand til at kunne vinde, så er der ikke plads i dagens cykelsport til, at han kan køre efter de etaper, han vil, og den grønne trøje generelt. Fordi han er løbsafgørende.

Tour de France starter fredag med en enkeltstart i København. Det hele kan følges på TV 2 og TV 2 PLAY.