Derfor kører flere med "en hue" under hjelmen

Cykeludstyrsproducenten Specialized har udviklet en ny hjelm, hvor der inde under er en lille hue, som rytterne skal trække ned over hovedet.

Denne artikel blev skrevet under 1. etape og er blevet genudgivet lørdag i anledning af 20. etape.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Tour de France er ikke kun det største for alle de hold, der deltager.

Det er det også for cykel- og produktproducenterne, der leverer materiale til de 22 deltagende mandskaber. En af de nye ting, der er blevet præsenteret i år, kommer fra Specialized.

De har lanceret en ny hjelm, hvor der inde under det yderste er et lille stykke stof, som rytterne trækker ned over hovedet. Det kunne allerede ses på 1. etape, men flere vil også bruge den igen på 20.e tape

­- Den er lige til at holde ørerne og håret på plads inde i hjelmen, så man også får et ordentligt air flow inde i hjelmen, forklarede Kasper Asgreen til TV 2 SPORT efter 1. etape.

Hvor meget skal det give ekstra?

- Det er forretningshemmeligheder, lød det fra Asgreen efterfulgt af et stort smil.

Kasper Asgreen udgik inden 9. etape i Tour de France.

Vi bruger det, vi kalder en head-sock

Alex Jerome, produktspecialist Specialized

Varmen bliver ikke et problem

TV 2 SPORT har talt med Alex Jerome, der er produktmanager for hjelm-afdelingen i Specialized, og han forklarer, at Kasper Asgreen har været med til at udvikle den.

- Vi har en ny enkeltstarthjelm med her og med den udvikling, der sker lige nu inden for området, tror vi, at det er en milepæl på området. Vi har en masse atleter, som er specialister på det område – blandt andre Kasper Asgreen og Remco Evenepoel.

- Vi bruger det, vi kalder en head-sock (en sok til hovedet, red.), som er en slags inderhue i hjelmen. Den gør flere ting. Blandt andet stabiliserer den hjelmen på hovedet, mens den også hjælper på luftgennemstrømningen.

Hjelmen fik debut på enkeltstarten i Danmark, og den bruges af alle de hold, der får leveret produkter af dem; Quick-Step Alpha Vinyl, TotalEnergies. Det er dog ikke alle ryttere, der kører med dem. Den er tiltænkt specialister og klassementsryttere til at starte med.

Vil arbejde videre med rytterne

Alex Jerome fortæller ligeledes, at de både har testet den nye hjem sammen med Asgreen på deres fabrik i USA, men også på velodromen i Valencia. Derudover har atleterne også haft mulighed for at teste dem selv hjemme.

Da hjelmen er helt ny, ved de ikke, om der eventuelt vil dukke ulemper op for rytterne.

- Folk tænker måske, at varmen bliver et problem, men stoffet er helt tyndt, så det burde ikke gøre noget – hverken på korte eller lange enkeltstarter. Det er lidt det samme stof som vores tynde cykelsokker.

- Men hvis der er noget, der skal ændres, er vi klar til at arbejde videre med rytterne.