Tour de France

Etapevinder i tårer: - Mit hoved eksploderer

Quick-Steps belgier Yves Lampaert vandt meget overraskende 1. etape af Tour de France foran de største favoritter.

Øjnene var røde, stemmen knækkede, og tårerne fik frit løb, da Quick-Step-rytteren Yves Lampaert gav interview efter sejren på enkeltstarten.

- Mit hoved eksploderer. Jeg kom ind med en forventning om, at en top 10-placering ville være godt. Nu har jeg slået alle de bedste ryttere i verden. Jeg er bare en landmandssøn fra Belgien, indledte Lampaert fuld af tårer, inden han fulgte op:

- At gøre det her... Det havde jeg aldrig forventet.

Slog de største favoritter

Og det var han ikke ene om. Langt de fleste eksperter havde peget på ryttere som Wout van Aert, Filippo Ganna og Stefan Bissegger til at tage sejren.

Mens sidstnævnte styrtede, blev Jumbo-Vismas van Aert henvist til andenpladsen fem sekunder efter, mens INEOS' Ganna sluttede på fjerdepladsen med ti sekunder op til Yves Lampaert.

- Jeg kan ikke tro det. Jeg ved, at jeg er i god form, men at vinde enkeltstarten på 1. etape i Tour de France... Det er noget, jeg aldrig har kunnet drømme om, men jeg gjorde det.

- At slå Van Aert, Van der Poel og Ganna. Puha, det er uforståeligt for mig, sagde Lampaert.

Snakkede til sig selv under enkeltstarten

Belgieren blev for nylig nummer to på enkeltstarten i de belgiske mesterskaber, hvor kun Remco Evenepoel var bedre.

Derfor ved Lampaert bestemt godt, hvordan man kører hurtigt. De våde veje gav dog en anderledes udfordring på de 13,2 kilometer i Københavns gader, hvorfor belgieren hele tiden snakkede til sig selv.

- I hvert eneste sving blev jeg ved med at sige til mig selv: ”Yves, kør hurtigt og stol på dine dæk. Du taber tid i svingene.” I sidste ende kom jeg ind med fem sekunder ned til van Aert, konstaterede Yves Lampaert og sluttede med en kærlig tanke til familien:

- Jeg tror først, at det går op for mig, når jeg kommer hjem fra Touren, at jeg har været i den gule førertrøje. Eller måske på mandag, når jeg ser min kæreste og søn. Jeg skal være stolt af mig selv.

Her får du overblikket over resultaterne fra 1. etape.