Tour de France

Fuglsang har overvejet at tage den med ro og nyde enkeltstarten

Jakob Fuglsang ser frem til at møde de mange fremmødte fans, når han kører ud på enkeltstarten klokken 18.36 fredag.

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY.

Han blev blæst bagover, da han trillede op på scenen onsdag aften i Tivoli, hvor holdpræsentationen forud for Tour de France fandt sted.

Jeg opfordrer alle til at komme ud 18.30

Jakob Fuglsang

Det glædede Jakob Fuglsang sig over og fortæller, at han vil nyde så meget af starten i Danmark som muligt. Det har fået ham til at overveje at tage det roligt på 1. etapes enkeltstart, der indleder løbet fredag.

- Jeg forsøger nok at gå i zonen, men jeg snakkede med Hugo (Houle, red.) i dag, og han sagde til mig, at han så frem til enkeltstarten, og at det ville blive fedt, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Jeg sagde til ham, at det så kunne være, at man skulle køre stille og roligt igennem den og nyde den i stedet for at gå helt i boks.

"At gå i boks" betyder, at rytterne mentalt går ind i særlig zone inden starten, hvor der ikke er plads til interviews og lignende. Fuglsang fortæller videre, at han i dette tilfælde selvfølgelig vil skulle igennem inden for tidsgrænsen, men at der samtidig skal være plads til at møde den danske folkemængde.

- Jeg tænkte lige et kort øjeblik på, at det kunne være rigtig fedt bare suge det til ind, være i nuet i stedet for at gå i boks og kun se på vejen og wattene. Men det kommer nok ikke til at ske, fordi jeg skal køre cykelløb. Så jeg kommer til at give den så meget, den nu kan, forsikrer Israel - Premier Tech-rytteren.

Alligevel ser han frem til den massive støtte og jubelråb, der venter i de københavnske gader.

- Jeg håber, der kommer til at være mange folk på gaden. Jeg opfordrer i hvert fald alle til at komme ud 18.30.

Jakob Fuglsang ruller nærmere præcist ud på ruten klokken 18.36 og er faktisk blandt de sidst startende.

Det var en umådeligt stolt Jakob Fuglsang, der satte ord på glæden ved at vise sit hjemland frem til hele Tour-feltet. Video: TV 2 SPORT

Det skiller sig lidt ud, da mange af klassementsrytterne har valgt at starte så tidligt som muligt, da der risiko for regn, når de sidste starter.

- Umiddelbart har jeg fået at vide, at de sene tider skulle være de hurtigste vejrmæssigt. Om det så passer, ved jeg ikke, fordi der er regn på vej. Jeg har ikke tjekket vejrudsigterne og har ladet beslutningen ligge på dem, der har forstand på det, siger Fuglsang.

Han runder af med at fortælle, at de første skal se ruten fredag formiddag, og der vil de for alvor kunne se, hvor teknisk den er.

Du kan se de vigtigste starttider for enkeltstarten her.