Tour de France

Sådan er du den bedste Tour-tilskuer

I modsætning til de fleste store sportsbegivenheder er der fri adgang til Tour de France, og der er plads til MANGE mennesker langs ruterne.

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY.

Verdens største cykelløb bliver efter alt at dømme et tilløbsstykke uden lige.

Både i København og på etaperne fra Roskilde til Nyborg og fra Vejle til Sønderborg forventes der ualmindeligt mange mennesker i vejkanterne, og for mange er der sandsynligvis tale om en debut som tilskuer ved Tour de France.

Derfor har TV 2 SPORT og Grand Départ Denmark, som står bag de tre Tour-etaper i Danmark, samlet nogle råd til alle, der kan være i tvivl om, hvordan man opfører sig som en ægte Tour-tilskuer.

I videoen herover guider vært, kommentator og reporter Rasmus Staghøj dig gennem fem simple punkter, og herunder følger arrangørens råd og en video med TV 2 SPORTs cykelsportsekspert Emil Vinjebo.

Emil Vinjebo opfordrer tilskuerne til at passe på, når de hepper på Tour de France-rytterne. Video: TV 2 SPORT

Hold dig på den rigtige side

- Træd ikke ud på vejen, når rytterne kommer. Og hold dig selv og dine ting bag barrieren. Det kan ellers blive farligt for rytterne og for dig selv.

Hold øje med vejen

- Det er ikke kun cykelrytterne, der kører på ruten. Også reklamekaravane med biler og andre ryttere kører etaperne, så hold altid øje med, om der er aktivitet på vejene.

Planlæg din rejse til og fra løbet og kom i god tid

- På den måde sikrer du, at du nemmest og hurtigst kan komme til cykelløbet og hjem igen.

Spørg de frivillige til råds

- Og ret dig efter deres anvisninger. Der er der for at hjælpe og give alle en god oplevelse som tilskuer til Tour de France.

Kilde: Grand Départ Denmark.