Tour de France

Store stjerner venter på afgørende detalje

Fredag formiddag falder meget på plads for enkeltstartsspecialisterne, når de prøvekører 1. etape af årets Tour de France.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

De er enige om det meste, inden det går løs i København.

De store enkeltstartsstjerner vil mægtigt gerne vinde 1. etape af Tour de France, men inden de lader benene afgøre det, venter de i spænding på både arrangørerne og vejrguderne.

Der er nemlig to ting, der kan påvirke fredagens resultat ud over rytternes ben.

1: Barriererne

- Det er en lidt vanskelig enkeltstart, men jeg tror også, den er hurtig. Fredag morgen får vi at se, om det bliver trangt eller ej, efter afspærringerne er sat op, siger Filippo Ganna (INEOS – Grenadiers) til TV 2 SPORT.

- Jeg har ikke set ruten endnu – kun på et kort. Meget kommer til at afhænge af, hvordan de placerer barrieren på vejen, siger Stefan Bissegger (EF Education – EasyPost) til TV 2 SPORT.

- Mange af svingene er dannet af barrierer, så vi ved ikke, hvor skarpe svingene bliver. Vi kan se det på vores gpx-fil (fil med rute, red.), men det er meget anderledes i virkeligheden, siger Mads Pedersen til Ritzau.

Lyn-analyse

Svingene ved den lille havfrue er et nøglepunkt. Rytterne kommer dertil efter nogle lange, lige stræk, og pludselig skal de fokusere på at skære svingene rigtigt og accelerere hurtigst muligt ud af svinget.

Det er meget smalt, og når der samtidig kommer barrierer op, bliver den linje, der skal køres rundt i svinget, mindre. 

På så kort en enkeltstart tæller hvert sekund, og svingene kan meget vel være dér, favoritterne taber eller vinder enkeltstarten.

2: Vejret

- Vi får også at se, hvordan vejret er. Om det bliver regn eller sol. Det afhænger meget også af – og så må vi se, om jeg kan levere min bedste præstation nogensinde, siger Ganna.

- Lad os håbe, at vejret vil være ens for alle, siger Bissegger.

Vejret har været et stort tema, fordi der er risiko for regn ud på aftenen. Det er sikrere at køre i tørvejr, og derfor har flere hold valgt at lade deres klassementshåb starte tidligst. Jumbo-Visma med Primoz Roglic og Jonas Vingegaard er ingen undtagelse.

Ofte starter favoritterne sidst, så de kan nå at få dessiner fra holdkammeraterne og tider fra andre ryttere.