Tour de France

Vingegaard overraskede sig selv

Jonas Vingegaard blev motiveret af at køre i Københavns gader, og det kunne ses på hans tid, da han kom i mål.

Hele Danmark har store forventninger til klassementshåbet Jonas Vingegaard, og på fredagens enkeltstart gav han indikationer på, at det kan blive et interessant Tour de France.

Da Jumbo-Visma-danskeren kørte i mål, var han et kvart sekund hurtigere end holdkammeraten Primoz Roglic, som han deler kaptajnrollen med under Touren.

Det har indtil videre været nogle helt fantastiske dage her i København

Jonas Vingegaard

Resultatet rakte til en syvendeplads, da alle ryttere var i mål efter en regnfuld 1. etape med en overraskende vinder.

- Jeg synes, det gik rigtig, rigtig godt. Faktisk lidt overraskende godt. Jeg tog ikke chancer, men alligevel virker det, som om det er glat derude. Mit forhjul var ved at skride et par gange, så jeg er da glad for, at jeg ikke tog chancer, for hvis jeg havde gjort det, var jeg nok styrtet.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med min tid, slog Jonas Vingegaard fast over for TV 2 SPORT.

"Helt fantastisk med mange mennesker"

De danske tilskuere hujede og tiljublede 25-årig Vingegaard på samtlige 13,2 kilometer i København, så han kunne mærke samme støtte som under holdpræsentationen i Tivoli, hvor det fik tårerne frem.

- Det var helt fantastisk. Der var mange mennesker, og det var 13 kilometer med folk, der heppede. Det har indtil videre været nogle helt fantastiske dage her i København, sagde Vingegaard, der dog havde travlt med at køre stærkt og holde sig på cyklen.

- Man bliver helt sikkert motiveret af det. Selvfølgelig er man i zonen og så fokuseret, at man måske ikke lægger mærke til det, men man registrerer, at der er mange mennesker derude, og det var rigtig, rigtig fedt.

Tilfreds trods tidstab til Pogacar

Sammen med Primoz Roglic og Tadej Pogacar er Vingegaard udråbt blandt de største favoritter til Tour-sejren.

Og mens Vingegaard lige nøjagtig slog holdkammeraten, kom han i mål otte sekunder efter Pogacar.

- Vi kan godt være tilfredse i forhold til det, vi taber. Det er rigtig godt. Og der er jo ikke noget internt klassement - det er os mod ham, og vi skal spille vores kort senere.

Du kan følge Tour de France på alle TV 2s platforme og TV 2 PLAY.