Den gule trøje styrtede på Storebæltsbroen

Quick-Steps Yves Lampaert, der vandt enkeltstarten og kørte sig i førertrøjen, styrtede på Storebæltsbroen, hvor også Michael Mørkøv var involveret.

Der var lagt op til kaos på Storebæltsbroen, da Tour de Frances 2. etape med afslutning i Nyborg skulle afgøres.

Men det blev ikke den ventede sidevind, der spillede ind. I stedet var det et styrt kort inde på højbroen, der løb med opmærksomheden.

I et stresset og nervøst felt prøvede rytterne at komme frem og brugte hele vejbanen til at komme udenom. Til sidst var der ikke plads til EF-rytteren Rigoberto Urán, og da han kørte op i baghjulet på rytteren foran ham, røg han i asfalten.

Lige bag ham sad Quick-Steps Yves Lampaert i den gule førertrøje, og han kunne ikke nå at reagere. Lampaert måtte også en tur ned og sidde på asfalten, men han var hurtigt tilbage på cyklen.

Også Michael Mørkøv var involveret i styrtet, men selvom han røg af sin cykel, formåede han at forblive oprejst.

Tilbage i feltet ved dansk hjælp

Styrtet skete med omkring 19,5 kilometer tilbage af etapen, og da resten af feltet kørte i modvind over Storebæltsbroen, havde Quick-Step-rytterne nemt ved at køre sig tilbage til feltet.

Allerede få kilometer senere var Lampaert tilbage i feltet - hvor specielt Mikkel Honoré var nede og tage sin del af arbejdet.

- Det er klasse. Dagens hjælperytter, lød det fra TV 2 SPORTs kommentatorboks.

EF's Rigoberto Urán lå rigtig længe efter feltet og kæmpede med flere holdkammerater for at komme tilbage, men med otte kilometer tilbage af etapen var de også tilbage i et samlet felt.

Her kan du læse mere om, hvad der venter rytterne på 3. etape søndag fra Vejle til Sønderborg: