Tour de France

- Det giver bare et dårligt ry, siger dansker på dopingmistænkt hold

Danske Johan Price-Pejtersen ærgrer sig over, at hans hold er kommet i vælten på grund af ransagninger og dopingmistanke.

Det handler egentlig overhovedet ikke om Johan Price-Pejtersen. Og så alligevel.

For den danske cykelrytter kører til daglig for Bahrain Victorious-holdet, der lige nu er i vælten på grund af dopingmistanke. Den seneste uge er en række personer på holdets Tour de France-mandskab blevet ransaget hele to gange.

Men selvom Price-Pejtersen ikke er udtaget til holdets Tour de France-trup - og ikke har oplevet ransagningerne - så kan historien ikke undgå at påvirke ham.

- Problemet er bare - med fortiden in mente - så giver det bare et dårligt ry. Nu er det tredje gang på et år(at holdet ransages, red.), og hele den her negative omtale er selvfølgelig noget, der påvirker holdet.

- Og det kan potentielt være med til at skade relationer til sponsorer og ryttere. Så det er en super ærgerlig historie, siger Johan Price-Pejtersen, der torsdag aften deltog i Tour de France-studiet på TV 2.

Den 23-årige københavner understreger også, at han ikke ved mere end det, som han har kunnet opstøve i diverse medier i løbet af torsdagen.

- Det er på en eller anden måde mærkeligt at opleve det eksternt.

Også en positiv historie

Johan Price-Pejtersen har kørt for Bahrain Victorious siden nytår. Han har kontrakt med holdet til og med 2023.

Og selvom han ikke har flere detaljer om ransagningerne end så mange andre, så har han torsdag oplevet en stor interesse.

- Jeg bliver jo forholdt det her spørgsmål, og jeg har også modtaget henvendelser fra journalister. Men jeg kan ikke gøre andet end at sige, at jeg ikke ved nok om det. Jeg må jo henvise til holdet og dem, der har styr på det det, siger Johan Price-Pejtersen.

Men der er også en positiv side af den storm, som Bahrain Victorious lige nu er fanget i. I hvert fald hvis man spørger Price-Pejtersen.

- Jeg synes, det er vigtigt at fremhæve det positive i den her historie. Og det er det antidoping-arbejde, der eksisterer i cykelsporten, så vi kan konkurrere på et lige plan, siger den forsvarende U23-verdensmester i enkeltstart.

Ifølge en pressemeddelelse fra den franske anklagemyndighed er en holdmanager, en læge, en osteopat samt tre unavngivne ryttere blevet undersøgt. Undersøgelsen af personerne på Bahrain-Victorious sker på grund af mistanke om eventuelle brud på dopingreglerne, lyder det videre i pressemeddelelsen.