Tour de France

Et sjældent syn, sagde ekspert - nu forklarer rytter episoden

Cyril Barthe og Pierre Rolland kørte med Magnus Cort og Sven Erik Bystrøm i morgenudbruddet. Men hurtigt måtte franskmændene give fortabt.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Fire ryttere i et morgenudbrud.

Sådan kunne indledningen lyde på en helt normal sprinteretape i Tour de France. Og dette var også tilfældet lørdag, hvor rytterne startede i Roskilde.

Det så måske ud, som om vi gav op, men man så ikke, hvor lang afstanden var

Cyril Barthe

Magnus Cort, Sven Erik Bystrøm, Cyril Barthe og Pierre Rolland slap afsted. Men det holdt ikke længe. Allerede efter den første bjergspurt ved Côte d’Asnæs Indelukke blev de to franskmand sat af. De kæmpede i lang tid for at komme tilbage, men til sidst tog de sig en tissepause og gav op. Det vakte harme i kommentatorboksen.

- Det er en rigtig trist situation. De kører helt i bund nu, sagde Rolf Sørensen under kommenteringen.

- De er stoppet op for at tisse. De er nok ikke alt for stolte over, hvad de har præsteret i dag.

TV 2 SPORTs cykelekspert Emil Vinjebo forklarede, at det endte med at være modvinden, der kostede dem.

- Det kan ikke blive værre. Det er faktisk pinligt for dem! Det er et sjældent syn at se to ryttere på mellemhånd stå af og tisse, sagde Vinjebo.

Bystrøm og Cort fortsatte efterfølgende, og danskeren kom første over de tre danske stigninger. Dermed kører han i bjergtrøjen på 3. etape.

”Jeg var i det røde felt”

Cyril Barthe erkender efter etapen, at det godt kunne se ud som om, at de gav op. Men han mener også, at det er svært for andre at vurdere, når de ikke var derude.

- Målet var at komme i udbrud på etapen, og jeg kom så afsted med Pierre. Det så måske ud, som om vi gav op, men man så ikke, hvor lang afstanden var, og jeg var i det røde felt. De to andre (Bystrøm og Cort, red.) var stærkere, og de tog en direkte kamp om bjergtrøjen. Det er klart, at vi ikke er tilfredse, men vi vil rejse os fra dette, siger Barthe til TV 2 SPORT efter etapen.

- Der skal noget særlig til at komme afsted og køre alene, og det havde vi ikke i dag. Det var rart at få chancen i udbrud, og der var virkelig mange tilskuere. Jeg håber, at jeg igen får chancen senere i løbet.

Cort blev hentet med lidt under 60 kilometer til mål. Bystrøm fortsatte alene, men var også tilbage i feltet med omkring 30 kilometer til mål.

Etapen blev vundet af Fabio Jakobsen, der vandt foran Wout van Aert og Mads Pedersen.

Cort er den første dansker i bjergtrøjen i mere end 10 år. Video: TV 2 Sport