Tour de France

Her er holdets bedste forklaring på, hvorfor Søren Kragh ikke kører Touren

Team DSM har nu for første gang forsøgt at uddybe, hvorfor Søren Kragh Andersen ikke er med i årets Tour de France.

En stor drøm blev knust, da Søren Kragh Andersen fik meddelelsen om, at han ikke var udtaget til årets Tour de France, der starter i Danmark.

Team DSM skrev i en besked til VeloNews, at forklaringen var, at de ville stille det bedste mulige hold. Søren Kragh Andersen havde fået samme forklaring, men ingen uddybning.

TV 2 SPORT har nu talt med holdets træner Matt Winston, der uddyber forklaring – eller forsøger i hvert fald.

- Vi har en masse gode ryttere på holdet, og alle har kæmpet for en Tour-plads. Det gælder også Søren. Men vi har set på det store billede, og vi har bygget holdet omkring det, som vi har af mål i Touren, siger Winston til TV 2 SPORT.

Og Søren Kragh vil ikke have kunnet hjælpe med at indfri de mål?

- Vi har udtaget det bedste hold på papiret, som vi ser det i øjeblikket. Vi har otte ryttere med her, der er supermotiverede og dedikerede til Touren i år. Det er ikke fair at sige, at der er en af de ryttere, der ikke skulle være her, fordi de har også kæmpet for det. Søren er en meget talentfuld rytter, så selvfølgelig ville der have været mulighed for, at han kunne vinde endnu en etapesejr. Men det kan vores ryttere i bussen også.

Han har ikke en kontrakt hos jer i næste sæson. Er det en af grundene til, at han ikke er med?

- Vi ser på alle dynamikkerne, alle brikkerne i puslespillet, og hvordan vi bygger holdet til at opnå vores mål i år og i fremtiden. Der er en masse grunde, siger Matt Winston.

I sin tid på DSM-holdet har han vundet blandt andet to etaper i Tour de France. Begge etapesejre kom i 2020.

Søren Kragh Andersens kontrakt med DSM udløber efter denne sæson.

Team DSM’s Tour de France-hold består af Romain Bardet, Alberto Dainese, John Degenkolb, Nils Eekhoff, Chris Hamilton, Andreas Leknessund, Martijn Tusveld og Kevin Vermaerke.