Her er Mads Pedersens reaktion efter topresultat

Mads Pedersen blev nummer tre på 2. etape til Nyborg. Quick-Steps Fabio Jakobsen vandt foran Jumbo-Vismas Wout van Aert.

Det var ikke sidevind, men derimod styrt, der prægede afslutningen på 2. etape af Tour de France.

Helt i front holdt Mads Pedersen sig dog ude af problemer og var derfor med, da etapen skulle afgøres i en spurt.

Fabio Jakobsen kom så hurtigt, at man ikke en gang kan kalde det tæt på

Mads Pedersen

Danskeren sad i en nærmest perfekt position med holdkammerat Jasper Stuyven lige foran, men på de afgørende meter fløj både Wout van Aert og Fabio Jakobsen forbi Pedersen.

- Det var en hektisk afslutning. Det var meget frem og tilbage. Højre og venstre. Det bliver altid sådan noget rodet noget, når det er sådan noget her med en svær finale, sagde Mads Pedersen lige efter etapen til TV 2 SPORT.

Følte ikke, det var tæt på

Samtidig slog han fast, at der ikke var mange andre muligheder end at åbne spurten med 200 meter til målstregen, træde i pedalerne og håbe på det bedste til det sidste.

Følte du, at du var tæt på?

- Næh. Fabio Jakobsen kom så stærkt til sidst. Hvis det havde været mellem Wout van Aert og mig, så tror jeg, det havde været tæt - eller tættere. Men Fabio kom så hurtigt, at man ikke en gang kan kalde det tæt på.

Tættere på gult - men...

Med andenpladsen på etapen tog Mads Pedersen fire bonussekunder og kørte sig fra sjette- til femtepladsen i klassementet. Samtidig er han nu kun 11 sekunder efter den gule førertrøje modsat 15 sekunder efter 1. etape.

Desværre - set med Mads Pedersens cykelbriller - er det, fordi Wout van Aert overtager den gule førertrøje fra Quick-Steps Yves Lampaert.

Dermed ser det sværere ud, hvis Pedersen skal blive første dansker i gult under Touren 2022. I første omgang har han dog også øjnene rettet mod 3. etape, der slutter i Sønderborg.

- Det bliver det samme. Jeg kører for en sejr. Det er derfor, jeg er her. Det er det, vi bliver ved med at prøve på, sagde Mads Pedersen og tilføjede om dagens oplevelse, hvor han kørte igennem barndomsbyen, Holbæk:

- Det var specielt. Det var en stor oplevelse, så tak til Holbæk. Generelt var det en vanvittig fed oplevelse for en dansker i dag, men også lidt en irriterende dag, for det var meget nervøst for ingenting.

Du kan se 3. etape fra Vejle til Sønderborg på TV 2 og TV 2 PLAY fra søndag klokken 12.55.