Tour de France

Mads Pedersen slået på stregen i dramatisk afslutning

Masser af drama og styrt på 2. etape, da Fabio Jakobsen vandt Tourens første massespurt lige foran Wout van Aert og Mads Pedersen.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY

Top 3 på 2. etape

RankLandRytterHoldTids
1NEDFabio JakobsenQuick-Step - Alpha Vinyl Team4:34:34
2BELWout van AertJumbo - Visma+0
3DENMads PedersenTrek - Segafredo+0
Se hele etaperesultatet

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma79:33:20
2UAE Team Emirates+2:43
3INEOS Grenadiers+7:22
Se hele klassementet

Dagens danskere

Mads Pedersen åbnede spurten som den første og så i et kort øjeblik til at vinde etapen, men lynhurtige Fabio Jakobsen kom bagfra og vandt etapen. Også Wout van Aert fik overhalet Mads Pedersen til sidst.

- Det var en hektisk afslutning. Det var meget frem og tilbage. Højre og venstre, siger Mads Pedersen. Læs hele hans reaktion her.

Magnus Cort var overlegen hele dagen og sikrede sig uden de store problemer den prikkede bjergtrøje, da han vandt dagens tre indlagte bjergspurter, Côte d'Asnæs Indelukke, Côte d'Høve Stræde og Côte de Kårup Strandbakke. Med 58 kilometer til mål blev han hentet af feltet.

Tre bakketoppe - tre point til Magnus Cort. Danskeren fejede al konkurrence til side, og kunne række armene i vejret og fejre den historiske bjergtrøje. Video: TV 2 SPORT

Michael Mørkøv var en del af styrtet på Storebæltsbroen, hvor hans holdkammerat og løbets førende rytter, Yves Lampaert, var i asfalten. Mørkøv undgik at styrte, men måtte af cyklen. Med hjælp fra Mikkel Honoré formåede de at lukke hullet til feltet. Flot kørt af den danske Tour-debutant.

Sådan forløb etapen /ritzau/

Et stort styrt to kilometer fra mål satte sit præg på afslutningen. Det var således et stærkt decimeret felt, der kæmpede om sejren.

Åh nej - så gik det galt. Den gule trøje er blandt andre med i styrtet. Video: TV 2 SPORT

Wout van Aert (Jumbo-Visma) blev nummer to, og Mads Pedersen (Trek) blev nummer tre. Danskeren var toneangivende i spurten, men manglede den sidste fart.

Belgiske Wout van Aert hentede nok bonussekunder til at overtage den gule førertrøje fra landsmanden Yves Lampaert, der fredag vandt 1. etape.

Han fører nu med et sekund ned til Lampaert. Pedersen rykker op på femtepladsen og har 12 sekunder op til van Aert. Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) er nummer syv.

Det store styrt skete inden for etapens sidste tre kilometer, hvorfor de involverede ikke tabte tid i klassementet ifølge løbets regler.

Dansker tog initiativ og endte i prikker

Magnus Cort (EF) udgjorde sammen med tre andre lørdagens tidlige udbrud, og bornholmeren kom først over etapens tre kategori 4-stigninger. Dermed kører han søndag i den prikkede bjergtrøje som den første dansker i ti år.

En stor del af den 202 kilometer lange etape fra Roskilde til Nyborg var yderst velbesøgt af masser af entusiastiske tilskuere.

Cort angreb med det samme, efter at etapen var givet fri i Roskilde.

Med sig fik han Sven Erik Bystrøm (Wanty) samt Cyril Barthe og Pierre Rolland (B & B Hotels), og temmelig overraskende lod feltet dem slippe væk helt uden kamp.

Et par af feltets danske trækdyr satte sig frem i fronten af feltet og kontrollerede, men nogen jagt blev der aldrig tale om.

Derfor kom firkløveret uforstyrret hen til den første bjergspurt ved Asnæs Indelukke, hvor de to franskmænd på skift prøvede at smide Cort af.

Danskeren var dog i total kontrol, vandt bjergspurten og smed sammen med nordmanden både Rolland og Barthe af.

Dansk og norsk i front

Cort og Bystrøm fortsatte alene. Også den anden bjergspurt i Høve Stræde vandt Cort, og dermed sikrede han sig bjergtrøjen.

Sejren i dagens tredje og sidste bjergspurt på Kårup Strandbakke var ren bonus, men den kom stensikkert i hus. Cort rakte begge arme i vejret som fejring af bjergtrøjen.

- Yes, mand. Fantastisk, råbte han til motorcykelkameraet.

Og dermed sluttede Corts mission for dagen. Kort efter dagens indlagte pointspurt ved Kalundborg med 75 kilometer til mål, blev han halet ind af feltet, mens Bystrøm fortsatte alene. Det skete med knap 60 kilometer til mål.

Nordmanden fik lov at hænge foran feltet i næsten 30 kilometer mere, inden han blev hentet midt i en hård positionskamp inden den længe ventede tur over Storebæltsbroen.

Kort inden broen styrtede blandt andre Cort. Mens Yves Lampaert i den gule trøje og holdkammeraten Michael Mørkøv var involveret i et større styrt kort inde på broen.

Drama på broen og i finalen

Quick-Step-duoen kom dog begge hurtigt tilbage, og det samme gjorde siden en større gruppe med blandt andre Rigoberto Urán (EF), da feltet i modvinden kørte forholdsvist langsomt.

Det blev herefter en klassisk sprinterafslutning med fuld drøn på sidste del af broen og ind mod mål. Et styrt med to kilometer tilbage langt fremme i feltet satte en stopper for størstedelens chancer for at vinde.

Til slut var det dog store spurtkanoner, der kæmpede om det.

Søndag afvikles den sidste etape på dansk jord. 3. etape består af 182 kilometer fra Vejle til Sønderborg.

Selv om etapen er flad, indeholder den ligesom lørdag tre kategori 4-stigninger.

Feltet flyver herefter til Frankrig. Mandag er hviledag, og tirsdag fortsætter løbet i Frankrig.