Cykling

Nordmand overvældet af fans: - Jeg havde blackout

Tilskuernes tilråb i København har gjort stort indtryk på Tour de France-feltet.

Hyldesten vendte som en boomerang, efterhånden som Tour-rytterne kom i mål på enkeltstarten i København.

En efter en sendte de lige så meget glæde tilbage mod de danske fans, som de havde modtaget hele vejen rundt.

- Jeg kørte ruten to gange før start, men jeg huskede intet af den. Jeg kunne heller ikke høre min radio på grund af støjen. Jeg havde fuldstændig blackout. Det var som at køre i blinde, siger den norske Tour-debutant Andreas Leknessund til norsk TV 2.

Fredag aften blev Leknessund fra Team DSM nummer 73 på den 13 kilometer lange enkeltstart i København. Han var 59 sekunder langsommere end den overraskende vinder, Yves Lampaert fra Quick-Step Alpha Vinyl.

23-årige Leknessund er tidligere U23-europamester i enkeltstart, men i Tour-debuten var det svært at bruge erfaringerne fra andre løb. Han kalder det blandt andet surrealistisk at være i gang med verdens største cykelløb.

- Der var næsten for mange indtryk. Jeg blev lidt ukoncentreret, for der skete så meget. Der var regn og mange nerver, så det kogte lidt over, siger han.

Lørdag kører Tour de France-feltet den første fælles etape fra Roskilde til Nyborg.

Her kan der også komme mange nerver i spil, især når feltet rammer stigningerne og de små veje i Odsherred.