Tour de France

Nye detaljer om efterforskningen af Tour-hold

På første løsbsdag i Tour de France har Eurojust delt en liste over de ting, der er beslaglagt efter ransagninger hos Bahrain Victorious.

Igen i 2022 fik Bahrain Victorious en tumultarisk optakt til Tour de France.

I en stor, international efterforskning er ryttere og folk omkring holdet blevet ransaget flere gange – senest dagen før Tour-starten i København.

Og på dagen, hvor 1. etape blev kørt i København, er der kommet nye detaljer frem. I en pressemeddelelse har Eurojust, som har koordineret indsatsen med hjælp fra Europol, delt denne liste:

  • I Italien er flere lokationer blevet ransaget, og elektronisk udstyr (herunder computere, telefoner, harddiske og USB-stik), lægemidler og kosttilskud blev beslaglagt.
  • I Belgien blev en computer, en mobiltelefon og kapsler med udefineret indhold beslaglagt ved en ransagning i et hus.
  • I Polen blev et hus ransaget. En række elektroniske apparater og lægemidler blev beslaglagt.
  • I Slovenien blev 412 kapsler med udefineret, brunt indhold og 67 kapsler med udefineret, hvidt indhold fundet, og en mobiltelefon blev beslaglagt i ransagningen af et hus.
  • I Spanien blev huse og andre lokaler gennemsøgt og elektronisk udstyr blev beslaglagt.
  • Baseret på en retsanmodning fra franske myndigheder gennemførte dansk politi en ransagning på et hotel i Brøndby, en forstad til København.

Efter ransagningen på Scandic Glostrup meldte Bahrain Victorius selv ud, at intet blev beslaglagt i den forbindelse.

Efterforskningen af Bahrain Victorius har ifølge anklagemyndigheden i Marseille stået på siden 3. juli 2021. Ransagningerne op til Tour de France har stået på fra 27. til 30. juni 2022 hos en manager, tre ryttere, en osteopat og en læge fra Bahrain Victorious. Derudover er WINNING SRL, der ejer holdet, også blevet ransaget.

Under sidste års Tour de France blev holdets hotel ligeledes ransaget, fordi der var mistanke om dopingsnyd.