Profil straffes efter denne episode

Med 36 kilometer tilbage blev Stefan Küng sur på en portugisisk kollega, og det koster nu en bøde og UCI-pointstraf.

Opdateret: Den Internationale Cykelunion (UCI) har straffet Stefan Küng.

Selvom vinden ikke bød op til action på Storebæltsbroen, var det tydeligt at se, at der var nerver på i Tour de France-feltet på 2. etape.

I den hektiske positionskamp kom det til udtryk med 36 kilometer til mål, hvor Stefan Küng og Ruben Guerreiro ikke var gode venner. Det uvenskab får nu konsekvenser for førstnævnte, der er blevet straffet med 3719 kroner og 20 UCI-point.

Efter lidt diskussion endte den schweiziske stjerne med at røre ved Guerreiros hjelm, som hurtigt blev fik vristet sig fri.

- Det var for at signalere: ”Hey, kig fremad”, forklarer Küng til CyclingNews og tilføjer:

- Det var meget hektisk, og der var mange tilskuere på vejen. Han kiggede sig altid bagud, og jeg sagde: ”kig frem, mand, det er meget farligt”.

Nummer otte på ranglisten

Küng afviser at have gjort noget forkert, og tilføjer, at han har snakket med portugiseren efter etapen, og at alt er fint.

Til trods for det er han nu blevet 20 UCI-point fattigere. Dermed har han nu 'kun' 2239 af slagsen. Det rækker til en ottendeplads på ranglisten.

Stefan Küng er en af verdens stærkeste enkeltstartsryttere og er en stor profil i cykelsporten. Han har blandt andet vundet to etaper i Schweiz Rundt, kommet på podiet ved VM og Paris-Roubaix.