Tour de France

Seks tyske cyklister snød sig ud på Storebæltsbroen - lignede professionelle ryttere

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Der gik et stykke tid, før det blev opdaget, at det slet ikke var professionelle ryttere, der rullede ud på broen efter feltet.

Hvis man skulle have lov at cykle over Storebæltsbroen med Tour de France-feltet lørdag, krævede det for de fleste en kvalifikation til de benhårde cykelløb - og den slags får man som bekendt ikke uden mange års intens slid.

Men seks cykelglade tyskere havde tilsyneladende sat sig for at finde en smutvej til en tur over broen.

Da feltet havde passeret betalingsanlægget ved Korsør, lykkedes de nemlig med at snyde sig ud på etapen. Det bekræfter Fyns Politi overfor TV2 ØST.

- Seks tyske cyklister er blevet sigtet for overtrædelse af færdselsloven, fordi de cyklede ud på Storebæltsbroen fra Sjællandssiden, efter Tour-feltet var passeret, oplyser Charlotte Nyborg, kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi.

Lignede professionelle cykelryttere

TV2 ØSTs mand på stedet fortæller, at man først så feltet af professionelle ryttere køre forbi. Siden kom den lange skare af følgebiler, der blev afsluttet af en politibil med et grønt flag, der normalt signalerer, at både feltet og følgebiler er passeret.

Kort derefter så man ved betalingsanlægget i Korsør de seks cyklister komme kørende.

De var klædt i tøj svarende til de professionelle ryttere, og derfor antog flere af tilskuerne, at det måtte være ryttere, der var blevet hægtet af feltet.

De seks tyskere nåede gennem betalingsanlægget og et ikke nærmere defineret stykke ud på broen, før deres cykeltur blev bragt til ende.

- De var nået et lille stykke op på højbroen, da politiet fik dem stoppet og eskorteret retur til fastlandet, fortæller Charlotte Nyborg fra Fyns Politi.

To salatfade og flere betjente stod klar

Cyklisterne blev pænt vist tilbage mod Sjællandsiden, hvor der ved betalingsanlægget stod to salatfade og fem-seks betjente klar til at tage imod dem. Det fortæller TV2 ØSTs medarbejder på stedet.

Herefter blev de ført ind i Sund & Bælts bygninger ved betalingsanlægget.

Charlotte Nyborg fra Fyns Politi oplyser, at de er blevet tilbageholdt med henblik på, at politiet kan få dem identificeret og sigtet for overtrædelse af færdselsloven.