Tour de France

Stjerne i brøler: - Jeg glemte at tage den af

Geraint Thomas er svært utilfreds med sin egen enkeltstart, hvor han ifølge ham selv lavede flere fejl.

De professionelle cykelhold går ned i alle detaljer for at finde marginaler, der kan gøre rytterne hurtigere på enkeltstartscyklerne.

Men nemt er det ikke, når rytterne gør det svært for sig selv. Dette var tilfældet med Ineos-stjernen Geraint Thomas på fredagens enkeltstart i København.

Da han rullede ned ad startrampen, havde han nemlig en beskyttende vest på, han normalt kun varmer op i. Han havde simpelthen glemt at tage den af, og derfor fik hans tynde og tætsiddende skin suit ikke en ret stor effekt. Oveni det kom, at han blev for nervøs.

- Det var den værste første halvdel af en enkeltstart, jeg nogensinde har kørt. Jeg ville køre ret konservativt power-mæssigt, men alle sagde, jeg skulle tage det roligt, da der åbenbart var mange styrt, indledte Geraint Thomas efter etapen ifølge Cyclingnews.

- Så det havde jeg i hovedet. I de første sving skar jeg dem som min kone, der ikke har kørt på en cykel i 12 år. Det var utroligt. Og så indså jeg, at jeg havde min gilet (en vindtæt vest, red.) på. Jeg lynede den op, og den var rar og varm, så jeg indså det ikke inden. Jeg glemte at tage den af.

Derfor var Geraint Thomas’ drømme om en etapesejr slukket, inden han havde kørt den sidste halvdel af ruten.

Thomas håber, konkurrenter har frosset

Den forløb dog bedre end den første halvdel, og derfor kan han også tage lidt positivt med fra dagen.

- Jeg var 18 sekunder efter ved mellemtiden, så jeg tog øresneglen ud og kørte bare. Og så gik det faktisk fint. Benene var gode, og det er det vigtigste, men det var forfærdeligt i svingene. Jeg overtænkte det. Det bedste, man kan have, når det er vådt, er flow. Og det havde jeg ikke, siger Thomas.

Ineos-kaptajnen fortæller til sidst, at han i det mindste har haft det varmt ude på ruten, så han håber da på, at konkurrenter har frosset.

Geraint Thomas sluttede som nummer 18 på enkeltstarten, 25 sekunder efter Yves Lampaert fra Quick-Step, der vandt etapen.

På 2. etape i dette års Tour de France starter rytterne i Roskilde, kører over Storebæltsbroen og slutter i Nyborg.

Den etape kan du læse mere om her: