Trods smil og prikker - Cort ærgrer sig over vigtig detalje

Magnus Cort snuppede alle tre bjergpoint på 2. etape, men bjergtrøjen er i fare allerede på 3. etape efter en uheldig punktering.

Smilet strålede om kap med de røde prikker, da EF-danskeren Magnus Cort lørdag blev hyldet på podiet i Nyborg efter 2. etape.

Men der var også en bagside af medaljen, som Cort ikke kunne lade være med at ærgre sig over, da han kom ned fra podiet og hen til TV 2 SPORTs mikrofon.

For mig er det kæmpestort, det er som en sejr

Magnus Cort om at være i den prikkede trøje

Lige omkring starten på Storebæltsbroen punkterede Magnus Cort, og det betød, at han kom 8 minutter og 17 sekunder ind efter vinderen Fabio Jakobsen. Umiddelbart et betydningsløst tidstab - og så alligevel ikke...

- Desværre smed jeg lidt tid i dag, for ellers havde bjergtrøjen nok også været sikret i morgen, selvom jeg ikke gik i udbrud.

- Det er lidt irriterende, og jeg ville gerne have været med inde i feltets tid, for så er der nogle fordele i forhold til bjergtrøjen, hvor jeg lå godt til i klassementet inden i dag, men sådan skulle det ikke være, sagde Magnus Cort.

Cort skidt stillet ved pointlighed

Manden i prikker har nemlig fuldstændig styr på reglementet omkring trøjen.

På søndagens 3. etape er der også 3*1 point på højkant på hver af de tre stigninger, hvilket vil sige, at en anden rytter kan ende på samme pointantal som Cort efter etapen til Sønderborg.

Og ved pointlighed vil det være rytteren, der ligger bedst til i klassementet, der skal køre i den prikkede bjergtrøje.

Inden lørdagens etape lå Magnus Cort nummer 11 i klassementet efter en flot enkeltstart, hvorfor de færreste ryttere ville kunne tage trøjen fra ham med tre point. Det dyre tidstab betyder dog, at Cort nu ligger nummer 170 i klassementet, hvor kun seks ryttere er placeret dårligere.

"Kæmpestort - som en sejr"

I første omgang husker han dog at nyde, at han er første dansker i den prikkede bjergtrøje i mere end ti år.

- Det er jo helt fantastisk. Det var en af de ting, jeg tænkte, der var muligt, når jeg kiggede på ruteprofilerne hjemmefra og tænkte, hvad der var muligt at gøre i Danmark.

- Det er kanonstort både at tage trøjen, men også at jeg skal køre i den prikkede trøje i Danmark på 3. etape. Jeg er virkelig glad for, at planen lykkedes. For mig er det kæmpestort, det er som en sejr, lød det fra Cort.

Armene i vejret og forløsende ord til kameraet. Magnus Cort fejrer bjergtrøjen med manér. Video: TV 2 Sport

"MAGNUS, MAGNUS, MAGNUS"

Allerede da bjergtrøjen var i hus ude på 2. etape, kørte han over sidste bjergtop med hænderne i vejret. Og da han kom på podiet i Nyborg efter etapen, lød det taktfast "MAGNUS, MAGNUS, MAGNUS" fra de mange danske tilskuere.

- Det er vildt nok. Der var godt nok gang i den. Og så længe de står og skriger mit navn i takt, så kan man jo ikke tage hænderne ned.

Det store spørgsmål er så, om Magnus Cort nu skal håbe på, at ingen anden rytter over ham i klassementet tager tre point søndag, eller om han selv skal i udbrud endnu en gang.

- Jeg kunne da godt tænke mig at have den prikkede trøje med videre til Frankrig, men nu må vi se, hvad jeg får lov til. Det kan da godt være, at jeg må på opgaven igen, sluttede Cort.

Du kan se 3. etape fra Vejle til Sønderborg på TV 2 og TV 2 PLAY fra søndag klokken 12.55.