Cort forklarer, hvorfor 130 kilometers soloudbrud var ”helt perfekt”

Magnus Cort sikrede sig endnu en dag i den prikkede bjergtrøje, da han kørte alene af sted og snuppede alle pointene på 3. etape til Sønderborg.

Et 130 kilometer dødsdømt soloudbrud i Tour de France.

Det lyder som et mareridt for de fleste cykelryttere, men for danske Magnus Cort endte det med at blive et drømmescenarie, da han stak af sted fra feltet ved kilometer 0 på 3. etape.

- Jeg havde ikke tænkt på inden etapen, at jeg kunne ende derude alene, men så snart jeg kom af sted alene, tænkte jeg: ”Det her, det er perfekt.” En stor hyldestrunde på en eller anden måde. Det var sjovt, siger Magnus Cort til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Det er vist første gang i mit liv, at jeg er kørt i sådan et soloudbrud, og hvis det skal være, så gør det ikke noget, det er på dansk grund og i bjergtrøjen i Danmark. Det er jo fantastisk.

Sad og smilte alene i front

Allerede inden søndagens etape vidste Magnus Cort nemlig godt, at det formentlig krævede minimum ét af de tre bjergpoint på 3. etape, hvis han ville beholde bjergtrøjen.

Derfor kørte han i udbrud, lige så snart etapen startede. Ingen andre ryttere havde lyst til at køre med, og ikke længe efter havde Cort mere end seks minutter ned til feltet.

Det gav ham 130 kilometer alene i front, inden han med 53 kilometer tilbage af etapen lod sig indhente af feltet, da han havde hentet sine tre bjergpoint, og etapesejren alligevel var uden for rækkevidde.

- Det var helt fantastisk. Det kunne ikke være bedre. Det var en stor dag igen i dag - og måske endnu større end de andre dage.

Du sad bare og smilte hele tiden. Var det slet ikke hårdt?

- Nej, det var det ikke. Jeg blev hjulpet så meget hele tiden, at selvom jeg et par gange tænkte, at der var lidt meget modvind, så gik der ikke mere end to minutter, så stod folk og skreg som gale i vejsiden. Så glemmer man det lidt igen, lyder det fra en glad Magnus Cort.

Overskud til lidt show

Ved sidste bjergspurt havde han endda overskud til at rejse sig op og spurte de sidste meter over toppen, inden han løftede armen i vejret og lod sig tiljuble af de mange tilskuere.

- Det var lige en lille simulation, så der var lidt action. Der var trods alt mange timer, hvor der ikke skete noget.

Ingen andre end Magnus Cort har endnu taget bjergpoint i årets Tour de France. Det betyder, at Cort ligger alene i spidsen med seks point.

Mandag er der hviledag, hvor Cort kan nyde trøjen, men allerede på tirsdagens 4. etape kommer trøjen igen i fare.

Bjergpoint på de kommende etaper

4. etape: 6 point

5. etape: 0 point

6. etape: 5 point

Magnus Cort er den eneste rytter, der har kørt sig til point.

Vil beholde trøjen i en uge

Hvis en anden rytter, der ligger bedre placeret end Cort i klassementet, snupper alle seks point, vil danskeren miste trøjen. Omvendt ligger Cort dog også lunt i svinget til at køre videre i bjergtrøjen til og med 7. etape.

Og det er planen:

- Jeg kunne godt tænkte mig at holde den i en uge i alt, men nu må se, slutter Cort.

Her få du overblikket over de næste etaper, hvor Cort skal forsvare bjergtrøjen.