Tour de France

Corts rival erkender klart nederlag: - Han var bare for stærk

Sven Erik Bystrøm forsøgte at snyde Magnus Cort for den prikkede bjergtrøje på hjemmebane. Men nordmanden var ikke den stærkeste.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

De angreb begge fra kilometer nul og havde den samme målsætning.

Både Magnus Cort og norske Sven Erik Bystrøm kom i det første udbrud i årets Tour de France og fik selskab af Pierre Rolland og Cyril Barthe. De to franskmænd mistede dog kontakten allerede ved den første bakkespurt, hvor Magnus Cort vandt foran Bystrøm.

Det samme var tilfældet på de følgende to bakker, og derfor er Cort i bjergtrøjen på 3. etape. Sven Erik Bystrøm, der kører for Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, erkender nederlaget til Cort, der bare var bedst på dagen.

- Det var fint at komme i udbrud, og der var utroligt mange tilskuere langs med ruten. Så det var en stor oplevelse. Selvfølgelig ville jeg gerne have haft bjergtrøjen, men Magnus Cort viste sig at være den stærkeste, siger Sven Erik Bystrøm til TV 2 SPORT.

- Jeg prøvede at køre en lang spurt på den første bakke, men han kom bagfra og forbi til sidst. Han var simpelthen stærkere i den situation og er en specialist. Det var svært, men jeg gjorde i hvert fald et forsøg på den første og anden bakke. Men det var ham, der stak af med bjergtrøjen. Det var velfortjent.

Cort er den første dansker i bjergtrøjen i mere end 10 år. Video: TV 2 SPORT

En emotionel etape

Efter den første stigning forsatte Bystrøm og Cort alene, mens de to B&B Hotels-ryttere gav op.

Og det var faktisk meget godt for samarbejdet, vurderer nordmanden.

- For min situation var det bedre, at vi slap af med dem. De tog lidt langsomme føringer, så det var ideelt for mig og Magnus, at vi kunne fortsætte alene, siger Bystrøm.

Cort lod sig dog indhente, efter han havde vundet de tre bakkespurter. Bystrøm fortsatte, blev hentet med 30 kilometer til mål og blev kåret til etapens mest angrebsivrige rytter.

Bystrøm forklarede også efter etapen, at den blev lidt emotionel for ham, da han tænkte på sin far, der gik bort i marts.

- Det var lidt emotionelt at køre her. Han var med mig, da jeg var en ung rytter - 14-15 år gammel – og vi kørte i dette område. Så jeg tænkte på ham i dag, siger Bystrøm i en video på holdets Twitter.

Med til titlen som den mest angrebsivrige rytter hører et rødt rygnummer, som Bystrøm skal køre med på 3. etape.

Den kan du læse mere om her: