Showmanden Cort sikrer endnu en dag i bjergtrøjen

For anden dag i træk angreb EF-danskeren Magnus Cort fra det sekund, etapen blev sat i gang. Det resulterede i tre point til kampen om bjergtrøjen.

Hvis Magnus Cort gennemfører søndagens 3. etape, er han allerede nu sikker på at beholde bjergtrøjen.

Det står klart, efter at Cort i ensom majestæt kørte først over Côte de Koldingvej i en vanvittig kulisse og snuppede et enkelt bjergpoint til samlingen. Senere blev det også til point nummer fem og seks i konkurrencen.

Vanvittig stemning på Koldingvej

Tusindvis af mennesker var mødt op i Vejle for at se Tour de France-feltet, og de kunne i førte omgang tiljuble Cort, der allerede havde udbygget et forspring på seks minutter til feltet.

Den danske cykelstjerne modtog folkets hyldest, da han smilende kørte over toppen, mens han løftede sin pegefinger mod kameraet for at signalere, at han tog det ene og nødvendige point for at beholde bjergtrøjen.

- Det er næsten overvældende. Det er lige til tårer i øjnene, lød det fra Rolf Sørensen om stemningen på Koldingvej fra de mange fremmødte tilskuere, inden kommentator Dennis Ritter tilføjede:

- Jeg synes, at alt, hvad vi har set de to foregående dage, bliver overgået af dét her. Koldingvej tager prisen. Fuldstændig overvældende billeder. Sådan en stemning har jeg aldrig oplevet før.

Alene i udbrud

Ligesom på lørdagens etape fra Roskilde til Nyborg kørte Magnus Cort på 3. etape i udbrud allerede fra de første meter af etapen.

I modsætning til i går var der dog ingen, der havde lyst til at køre af sted sammen med danskeren.

Cort kiggede flere gange bagud for at se, om der ikke var en enkelt rytter eller flere, der ville køre med ham, men det var ikke tilfældet. Forspringet til feltet blev bare større og større, og så endte danskeren med at køre i soloudbrud.

Vigtige point i kampen om bjergtrøjen

Her kunne manden i den prikkede bjergtrøje så også køre alene over Côte de Hejlsminde Strand og senere Côte de Genner Strand.

På vej over Hejlsminde Strand viste Cort to fingre til kameraet for at signalere, at de nu var i hus, mens han i den grad leverede et show ved Genner Strand.

Magnus Cort lavede sin egen lille bjergspurt, hvor han hamrede over toppen og løftede den ene arm, mens han smilte til alle tilskuerne.

- Jeg vidste slet ikke, der var så meget showmand i Magnus. Det er fantastisk. Det må være tilskuerne og hele atmosfæren, der driver det ud af ham, lød det fra TV 2 SPORTs ekspert Christian Moberg.

Knap fem kilometer senere - med 53 kilometer tilbage af etapen - lod Magnus Cort sig opsluge af feltet. Hans arbejde var udført med tre bjergpoint i hus.

Det bringer ham op på seks point i kampen om den prikkede trøje, hvor danskeren har gjort rent bord indtil videre og snuppet alle point.

Mandag er der hviledag, hvor Cort kan nyde trøjen, men allerede på tirsdagens 4. etape kommer trøjen igen i fare.

Hvis en anden rytter, der ligger bedre placeret end Cort i klassementet, snupper alle seks point, vil danskeren miste trøjen. Omvendt ligger Cort dog også lunt i svinget til at køre videre i bjergtrøjen til og med 7. etape.

Bjergpoint på de kommende etaper

4. etape: 6 point

5. etape: 0 point

6. etape: 5 point

Magnus Cort er den eneste rytter, der har kørt sig til point.

Her få du overblikket over de næste etaper, hvor Cort skal forsvare bjergtrøjen.