Tour de France

"Jeg huskede intet" - ti citater, der siger alt om Touren i Danmark

Tour de France-etaperne i Danmark er blevet hyldet vidt og bredt. Herunder har vi samlet en række citater om cykeldagene i Danmark.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Tre dage med folkefest, store cykelstjerner og massiv dansk opbakning er ovre.

Tour de France-starten i Danmark har nået sin afslutning, og rytterne drager nu videre til Frankrig.

Men selvom det er slut, kan vi godt tåle en afrunding på de historiske dage. For hvad er der egentlig blevet skrevet og sagt om Tourens tur gennem Danmark? Herunder har vi samlet ti citater fra ind- og udlandet om etaperne i Danmark.

1. John Degenkolb, tysk Tour-rytter

- Simpelthen utroligt. Tak til alle i København for at gøre holdpræsentationen til noget helt specielt. Der var gåsehud på hele DSM-holdet, skrev han på Twitter efter holdpræsentation, hvor flere tusinde mennesker var mødt op.

2. Jonas Vingegaard, dansk Tour-rytter

- Jeg havde håbet, der ville komme mange mennesker, og at det ville være stort. Men den her modtagelse var vanvittig og fantastisk. Jeg blev helt rørt, sagde Jonas Vingegaard efter holdpræsentationen.

3. Andreas Leknessund, norsk Tour-rytter

- Jeg kørte ruten to gange før start, men jeg huskede intet af den. Jeg kunne heller ikke høre min radio på grund af støjen. Jeg havde fuldstændig blackout. Det var som at køre i blinde, sagde han om den vilde stemning på 1. etape.

4. Magnus Cort, dansk Tour-rytter

- Jeg mærkede virkelig tilskuerne. Der var virkelig, virkelig gang i den. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg kunne overhovedet ikke høre Matti i radioen, men det var helt fantastisk med de brøl, der var hele ruten rundt, sagde han efter 1. etape.

5. Christian Prudhomme, løbsdirektør for Tour de France

- I Frankrig er de imponerede over publikum. Der er et stort publikum, og alle smiler, sagde Prudhomme efter 2. etape.

6. Tadej Pogacar, sidste års Tour-vinder

- Jeg er blæst bagover af tilskuerne i Danmark, skrev Pogacar på Twitter efter 2. etape.

7. Michael Mørkøv, dansk Tour-rytter

- Jeg har mange cykelkollegaer, der har kørt mange Tour de France, som kom og sagde til mig, at de aldrig har oplevet noget lignende, sagde Mørkøv efter 2. etape.

8. Anthony McCrossan, britisk cykelkommentator

- Jeg ved ikke, hvordan I seere har det, men det er et følelsesladet øjeblik i Tour de France. Vi har ikke set menneskemængder som dette i årevis. Måske aldrig nogensinde før. Magnus (Cort, red.) er på vej over dagens første stigning til den mest fantastiske lyd i Tour de France, jeg nogensinde har hørt, lød det under 3. etape.

9. Philippe Gilbert, belgisk Tour-rytter

- Tak, danske fans, for jeres overvældende jubel og støtte. Det var fuldstændig uforglemmeligt. En ægte "Grand Depart". Mange tak, skrev han på Twitter efter 3. etape.

10. Tour de Frances officielle Twitter-side

- Er halvdelen af landet ude på vejen eller sådan noget!?, skrev de under 3. etape med en billedserie af de danske tilskuere.

Efterfølgende konkluderede de, at det nok nærmere var HELE Danmark, der var troppet op. Stor ros.