Tour de France

Vingegaard forklarer afgørende moment - ekspert uenig

Hvis Jumbo-Visma går efter at vinde Tour de France, skulle Wout van Aert have ventet på Vingegaard, mener TV 2 SPORTs cykelekspert Emil Vinjebo.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY

Skulle Wout van Aert have ventet på Jonas Vingegaard eller køre for at vinde 4. etape af Tour de France?

Det er det store tema, efter at Jumbo-Visma med 11,5 kilometer til mål sprøjtede saltvand ind i finalen, der pludselig blev noget for løbets største favoritter.

Det var en lille smule ærgerligt, at jeg ikke LIGE kom med op over

Jonas Vingegaard

På Côte du Cap Blanc-Nez angreb løbets førertrøje, Wout van Aert, sammen med sine to kaptajner, Jonas Vingegaard og Primoz Roglic. Sidstnævnte opgav at følge med, mens Jonas Vingegaard – sammen med Adam Yates – lige akkurat ikke kunne holde hjul op over toppen. Det så Wout van Aert, der valgte at holde farten og få øjeblikke senere vinde etapen.

- Det virkede, som om han (Wout van Aert, red.) var lidt usikker på, hvad han skulle gøre. Jeg synes, at det var det bedste at gøre – bare at fortsætte på den. Havde han ventet 3-5 sekunder, kunne det være, at de var kommet tilbage bagfra. Jeg synes, at det var rigtigt at fortsætte, siger Jonas Vingegaard til TV 2 SPORT.

Den vurdering er TV 2 SPORTs cykelekspert Emil Vinjebo ikke enig i.

- Wout van Aert kigger sig over skulderen, og hvis Jumbo-Visma virkelig kører for at vinde Touren, skal han vente på Vingegaard for at hente 10 eller 20 sekunder. Det er simpelthen nødvendigt. Alt tæller. Og så kan det godt være, at Vingegaard er inde på, at det drejer sig om få sekunder, men 10 sekunder kan altså stadig være vigtigt, siger eksperten.

- Det var en lille smule ærgerligt

Jonas Vingegaard gav en stor krammer til Wout van Aert efter målstregen og lykønskede ham med etapesejren.

I en optimal version af 4. etape havde Vingegaard dog kunnet følge sin belgiske holdkammerats hjul på de sidste meter af Côte du Cap Blanc-Nez.

- Det var en lille smule ærgerligt, at jeg ikke LIGE kom med op over, men sådan er det nu engang. Det havde måske også ændret noget i forhold til, hvem der havde jagtet, hvis jeg havde siddet derude. Det er rigtig godt kørt af Wout van Aert, og vi er sindssygt glade for sejren.

Vingegaard kan dog glæde sig over, at han ser ud til at være en af de stærkeste klassementsryttere ved årets Tour de France. Sammen med Adam Yates fra INEOS var han den sidste til at slippe Wout van Aert kort før toppen af stigningen.