Vingegaards hold ændrer intet trods bekymring efter danske etaper

Jonas Vingegaard kan fortsætte med at skrive autografer, da Jumbo-Visma fortsætter med de samme hensyn, efter de er ankommet til Frankrig.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Det var noget af en kontrast, Jonas Vingegaard blev mødt med, da han steg ud af holdbussen tirsdag middag.

For i modsætning til de tre etaper i Danmark var der ingen, der råbte efter ham, da han kom til syne. Der var heller ingen, der ville have en autograf.

Og det er måske meget godt. For efter de tre etaper i Danmark var Jumbo-Vismas teamchef, Richard Plugge, bekymret over, at tilskuerne kunne komme tæt på rytterne - og især at de ikke havde mundbind på.

Den bekymring får dog ikke nogen konsekvens for holdet, der nu er ankommet til Frankrig.

- Det er op til Jonas selv at bestemme, om han vil skrive autografer og møde fansene. Der er enkelte tidspunkter, hvor vi har sagt, at det var nok. Det er op til rytterne selv at vurdere, hvor tæt de vil være på dem. Vi fortsætter med de samme protokoller, vi har haft hidtil, i forhold til mundbind, test, håndsprit og ingen håndtryk, siger sportsdirektør Frans Maassen til TV 2 SPORT.

- Jonas er selv meget striks i forhold til reglerne og har også mundbind på inde i bussen.

Det er dejligt, at det måske lige falder lidt til ro

Jonas Vingegaard om opmærksomheden

Svært at være påpasselig

Det skal nævnes, at rytterne altid har mundbund på, når de får taget et billede med de fremmødte fans, mens der ligeledes står en medarbejder klar med håndsprit, når de har brugt en kuglepind fra en tilskuer til at skrive autografer.

Faktisk foretrækker Jumbo-Visma, at de bruger holdets egne kuglepenne.

- Vi håber, at vi kan undgå problemer med covid, men det er svært, når der er så mange mennesker, og de nogle gange kan komme tæt på rytterne, siger Maassen.

Jonas Vingegaard forklarede selv inden 4. etape, at han glædede sig til, at der kom lidt ro på efter nogle vilde dage i Danmark.

- Der har været meget opmærksomhed - også omkring mig, synes jeg. Så det er dejligt, at det måske lige falder lidt til ro. Så skal vi til at fokusere på cykelløbet – det har vi selvfølgelig også gjort, men fokusere på dagen, der kommer, selvom der aldrig bliver en rolig dag i Touren, siger Vingegaard.

Tour de France har en regel om, at ryttere, holdmedarbejdere og journalister skal bære mundbind i start og mål. Den regel gælder ikke for tilskuerne. I startbyerne er holdbusserne afskåret fra fansene med hegn, mens det varierer fra dag til dag, om der er indhegning i målbyerne.

Jonas Vingegaards mandskab har allerede haft coronasmitte på holdet, da sportsdirektør Merijn Zeeman blev testet positiv lige inden afrejse til Danmark.