Tour de France

Derfor har rytter -1 point i bjergkonkurrencen

Amerikanske Quinn Simmons blev straffet efter 3. etape til Sønderborg, hvor han brugte grøften til at hente placeringer i feltet.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Den hektiske finale i Sønderborg var i fuld gang.

Mads Pedersen sad lidt tilbage, og amerikanske Quinn Simmons skulle bringe ham frem igen. Men han blev lukket inde og måtte bruge siden af vejen til at hente placeringer.

Men dette er ikke tilladt, og Trek-Segafredo-rytteren har fået en forholdsvist stor straf for aktionen. Tour de France-debutanten blev efter 3. etape straffet med 500 schweizerfranc, der svarer til 3700 kroner. Derudover er han blevet straffet med 25 point i UCI-klassementet, 20 sekunder i klassementet, 40 point i pointkonkurrencen og 1 point i bjergkonkurrencen.

Og da han hverken havde bjergpoint eller point i kampen om den grønne trøje i forvejen, har han nu henholdsvis minus 40 og minus 1 point i de to konkurrencer.

Alle ville gøre det samme

Inden starten på 4. etape forklarer han, at situationen ikke var noget opsigtsvækkende.

- Vejen var blokeret, og når man skal frem til fronten, er man nødt til at gøre det, der nu er nødvendigt. Man taler om, at det er farligt, men sådan en aktion er ikke farlig for nogen ryttere i dette felt, siger Simmons til TV 2 SPORT.

- Jeg var seks centimeter uden for vejen, tror jeg. Og jeg garanterer dig, at alle ryttere kommer til at gøre noget endnu værre på etapen onsdag.

Mads Pedersen kom frem til finalen, men position blev ikke perfekt, og danskeren blev nummer 12 i spurten.

Ifølge UCI-reglementet må rytterne ikke bruge fortov, stier eller cykelstier til at hente placeringer i feltet.

Quinn Simmons får debut i Tour de France i år, hvor han er blandt syv amerikanere, der er med i denne Tour.