Tour de France

Motorcykel skyld i styrt – Fuglsang hang hen over sit hjul

En indpakket halmballe sendte Primoz Roglic og flere andre i asfalten. Jakob Fuglsang undgik endnu en gang.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

En tv-motorcykel snittede en barriere og var skyld i, at den røg ud på vejen med 30 kilometer til mål af den hektiske 5. etape i Tour de France.

Det betød, at barrieren, der var en indpakket halmballe, sendte flere ryttere i asfalten – heriblandt Primoz Roglic, der selv måtte sætte sin skulder på plads igen.

Jakob Fuglsang var også med i den gruppe, og han forklarer, at han endnu en gang undgik et styrt.

- Jeg var tæt på styrtet og hang på forhjulet for at undgå at komme ned, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT, der begræder, at situationen fik indflydelse på løbet.

- Det er ærgerligt, men det er lidt sådan, det er med de her etaper. Den her slags etaper er risky business, og jeg ved ikke helt, om de her etaper hører til i Touren.

At det var en tv-motorcykel, der var skyld i styrtet, har TV 2 SPORT fået bekræftet af FDJ-mandskabets pressechef. Det franske hold havde Stefan Küng forrest i gruppen, og han så ved selvsyn, at motorcyklen på uheldigvis rev halmballen ud på vejen.

Kørte en god etape

Mens Jakob Fuglsang kæmpede blandt forfølgerne og undgik styrt, sad hans holdkammerat Simon Clarke med i udbruddet. Og han endte endda med at spurte sig til sejren foran Taco van der Hoorn og Edvald Boasson Hagen.

- Vi er rigtig godt tilfredse med sejren, og det var en god dag for os. For mit eget vedkommende kørte jeg en rigtig god etape. Det er lidt ærgerligt, at der ikke var mere villighed til at give den gas i den gruppe, jeg sad i, og udnytte, at vi havde et lille forspring. Men sådan er det, siger Fuglsang.

Mit succeskriterie er i hvert fald nået for den her Tour

Nicki Sørensen, sportsdirektør Israel PremierTech

Danskeren kom i mål som nummer 19, et minut og fire sekunder efter Clarke.

Nicki Sørensen, der er sportsdirektør for Fuglsangs Israel – PremierTech-hold, glæder sig over holdets første etapesejre i Touren og forklarer, at den betyder noget særligt.

- Jeg gjorde mit for at motivere hele gruppen – ikke kun Simon Clarke. Det var en super velfortjent sejr og en dejlig dag. Som du sagde, inden kameraet begyndte at rulle: Så er Touren reddet, siger Nicki Sørensen til TV 2 SPORT.

- Mit succeskriterie er nået for den her Tour. Det giver selvtillid for mere, for holdet har det godt. Næsten alle rytterne på holdet har det godt, så det ser lovende ud for den kommende periode, siger sportsdirektøren.

Det er tredje gang i denne Tour, Jakob Fuglsang undgår et styrt. Den danske bjergrytter var også tæt på at ryge i asfalten på 2. og 3. etape.