Tour de France

To ryttere udgår efter voldsomt sammenstød med tilskuere

Michael Gogl og Daniel Oss er blevet undersøgt på hospitalet, efter de på 5. etape blev offer for et sammenstød med flere tilskuere.

Tour de France er slut for Daniel Oss og Michael Gogls vedkommende.

Østrigske Gogl kom aldrig i mål på onsdagens 5. etape, efter han på det tredjesidste brostensstykke blev fanget i et styrt, der var forårsaget af et sammenstød med en række tilskuere, der stod i vejkanten.

Det var ikke 28-årige Gogl selv, der ramte tilskuerne. Det gjorde i stedet TotalEnergi-rytteren Daniel Oss, der også tog BORA-hansgrohes Danny van Poppel med sig i faldet.

Oss formåede at gennemføre etapen, men sent onsdag aften har hans franske hold skrevet på Twitter, at Oss har et brud på en nakkehvirvel. Det kræver flere ugers ro og pause, hvorfor han ikke stiller til start på torsdagens 6. etape.

Video viser voldsomt sammenstød

I en video, som Twitter-brugeren Victor Loy har offentliggjort, kan man se, at Daniel Oss med van Poppel bag sig kom kørende helt ude i højre side, da han bragede ind i nogle tilskuere, der havde taget plads tættere på brostensvejen, end tilskuerne forinden gjorde.

Michael Gogl kom ét sekund senere og kunne ikke nå at undgå de to ryttere, der var røget i jorden.

Gogls hold, Deceuninck-Alpecin, skrev på Twitter umiddelbart efter etapen, at østrigeren har brækket sit kraveben og sit bækken eller bækkenben. Han vil nu blive opereret på et hospital i Belgien.

Daniel Oss og Michael Gogl er ikke de eneste ryttere, der er ude af Tour de France efter 5. etape. Undervejs måtte Bahrain-Victorious-kaptajnen Jack Haig også opgive at gennemføre.

Det er de tre første ryttere, der er udgået af årets Tour de France.