Tour de France

Vingegaard marginaler fra sejren på årets første bjergetape

Jonas Vingegaard angreb Tadej Pogacar og lignede en etapevinder, men sloveneren overhalede danskeren på de sidste meter.

Top 3 på 7. etape

Top 3 på 7. etape
RankLandRytterHoldTids
1SLOTadej PogacarUAE Team Emirates3:58:40
2DENJonas VingegaardJumbo - Visma+0
3SLOPrimož RoglicJumbo - Visma+12
Se hele etaperesultatet

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma79:33:20
2UAE Team Emirates+2:43
3INEOS Grenadiers+7:22
Se hele klassementet

Trøjerne efter 20. etape

Trøjerne efter 20. etape
RytterHold
Jumbo - Visma
UAE Team Emirates
Jumbo - Visma
Jumbo - Visma
Se hele klassementet

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Dagens danskere

Endelig nåede Touren til Jonas Vingegaards terræn, og den danske klatrer så ud til at nyde det, da han på de stejle stigningsprocenter angreb Tadej Pogacar. Han blev nummer to på etapen og er nu nummer to samlet.

Jakob Fuglsang meldte sig ud af klassementet, da han lod sig falde fra på La Super Planche des Belles Filles. Nu handler det om etapesejre.

Igen var flere danskere aktive fra kilometer nul. Magnus Cort, Andreas Kron, Mikkel Honoré og Christopher Juul forsøgte at komme i udbrud, men kom ikke af sted. Det gjorde Mads Pedersen og Kasper Asgreen til gengæld. De ramte et 11-mandsudbrud, hvor blandt andre Dylan Theuns, Giulio Ciccone og Lennard Kämna sad.

Referat af Ritzau

Den førende Tadej Pogacar (UAE Emirates) tog fredag sejren på den første bjergetape i Tour de France.

Pogacar vandt 7. etape med afslutning på den stejle og frygtede stigning på La Super Planche des Belles Filles.

Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) viste sig stærkt frem, da en gruppe med løbets klassementsfavoritter indhentede tyske Lennard Kämna (Bora) på de sidste meter af den syv kilometer lange stigning.

Vingegaard lå længe lidt afventende bag Pogacar, men danskeren angreb til sidst og var tæt på at tage etapesejren, men han blev lige nøjagtig overhalet af Pogacar.

Sloveneren, der også vandt 6. etape, fører det franske etapeløb. Vingegaard rykker dog op på den samlede andenplads - 35 sekunder Pogacar.

Stjerner måtte opgive

Strabadserne begyndte for alvor med syv kilometer tilbage for foden af bjerget i Vogeserne.

Simon Geschke (Cofidis) var den første, der begyndte opstigningen, og tyskeren fik senere selskab af landsmanden Lennard Kämna.

De to tyskere havde været med i et udbrud det meste af dagen, men Kämna havde flest kræfter i behold med fem kilometer tilbage, hvor han plantede Geschke bag sig.

Nede i feltet havde Pogacar sat UAE Emirates-holdet til at skrue tempoet op.

Det betød blandt andet, at Jakob Fuglsang (Israel-Premier Tech) og Aleksandr Vlasov (Bora) opgav at følge med. Senere måtte amerikanske Neilson Powless (EF) også slippe. Powless lå toer i klassementet før etapen.

Selv om det længe så ud til, at Lennard Kämna skulle få succes med sit togt, så måtte han til sidst kapitulere, da favoritterne nærmede sig bagfra.

En tysk sejr havde samtidig betydet, at Kämna ville have overtaget løbets prikkede bjergtrøje fra danske Magnus Cort. Med Pogacars triumf og Vingegaards andenplads har Cort nu udsigt til endnu en dag i prikker, når Touren fortsætter lørdag.