Tour de France

Pogacar lærte en vigtig lektie, da Vingegaard overhalede ham, siger teammanager

Jonas Vingegaard overhalede Tadej Pogacar på de sidste meter af La Planche des Belles Filles, men sloveneren kom stærkt tilbage.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Han havde allerede solgt den for en andenplads.

Men Tadej Pogacar kom stærkt tilbage og overraskede sin manager fra UAE Team Emirates, Matxin Joxean Fernandez. Han var nemlig overbevist om, at danskeren ville tage sejren, da han accelererede og fik hul på de sidste meter af La Planche des Belles Filles på 7. etape.

Selvom han vandt, var det ikke suverænt. Det skal han huske og lære af

Matxin Joxean Fernandez, UAE Team Emirates-manager

Men Pogacar slog tilbage og nuppede sin anden etapesejr i træk.

- Han passerede Tadej på de sidste meter, og jeg troede, han ville tage sejren, men Tadej kom tilbage. Kæmpe respekt til Vingegaard - ham skal vi holde øje med, siger Matxin Joxean Fernandez til TV 2 SPORT.

- Vingegaard var helt klart hans absolut tætteste konkurrent. Han er 35 sekunder efter nu, og han er en god rival.

Lærte en vigtig lektie

Teamchefen fortæller, at de gik efter etapesejren og dermed udbygge forspringet i klassementet, hvor sloveneren nu har 35 sekunder til Vingegaard på andenpladsen og har 1 minut og 10 sekunder til Geraint Thomas på tredjepladsen.

Vingegaards overhaling til sidst har dog mindet Pogacar om, at han ikke er usårlig.

- Tadej blev mindet om en god ting i dag. Selvom han vandt, var det ikke suverænt. Det skal han huske og lære af. Men han er også stadig ung. Vi arbejder både med en generel og en individuel plan, og i dag var det første skridt i begge. Det handler om at tage en dag ad gangen, siger manageren.

Den slovenske stjerne har selv lovprist Jonas Vingegaard efter etapen og kalder danskerne for ”den bedste klatrer i verden.”

Lørdag venter endnu en kuperet etape i Tour de France, hvor rytterne skal ud på 186,3 kilometer fra Sole til Lausanne.

Den kan du læse mere om her: