Tour de France

Asgreen beordret til at udgå af Touren

Kasper Asgreen stiller ikke til start på 9. etape, oplyser Quick-Step. Han er den første dansker, der udgår af Touren.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Ti danskere er blevet til ni.

Kasper Asgreen forlader således Tour de France før starten på 9. etape søndag, oplyser hans hold Quick-Step på Twitter.

Her skriver holdet også, at det er holdets lægestab, der har besluttet, at den 27-årige dansker skal stå af.

- Selvom hans venstre knæ er helet efter skaden under Schweiz Rundt, er restitutionen ikke gået som ventet. Derfor er det besluttet af holdets medicinske stab, at han stopper nu for ikke at bringe den anden del af sæsonen i fare, skriver Quick-Step.

Havde det forfærdeligt inden 8. etape

Kasper Asgreen styrtede på 3. etape af Schweiz Rundt i juni og måtte efterfølgende udgå. Han blev dog klar nok til at blive udtaget til Touren med den forventning, at han ville få det bedre dag for dag.

Men sådan er det altså ikke gået - tværtimod.

Lyn-analyse

Vi kunne fornemme i går (lørdag, red.), at han virkelig er ramt. Og det er ikke sjovt at køre cykelløb, når man har det, som han har det lige nu. Jeg tror egentlig, han gerne ville kæmpe sig igennem, men lægerne har vurderet noget andet.

Jeg tror, det er vigtigt, at de trækker stikket nu. Når han kommer hjem og får restitueret, skal han nok komme tilbage. Han er jo heller ikke i dårlig form, for han formåede trods alt at komme med i udbruddet forleden.

Inden 8. etape af Tour de France lørdag fortalte Asgreen til TV 2 SPORT, at han havde det "forfærdeligt", og at han havde tabt et kilo muskelmasse.

- Kroppen er slet ikke, hvor jeg havde håbet på. Det er også blevet værre, end både lægerne og jeg selv havde forventet. Så jeg lider.

- Havde jeg vidst, det ville blive så slemt, var jeg ikke startet, lød det blandt andet fra Kasper Asgreen.

Kasper Asgreen er den første dansker, der udgår af årets Tour de France. I alt ti ryttere har forladt etapeløbet indtil nu.