Tour de France

Podiekandidat udgår af Touren

Ben O'Connor er styrtet flere gange i den første uge af Tour de France. Nu har han valgt at stå af.

Han har lidt de seneste dage, Ben O'Connor. Han har lidt rigtigt meget.

Nu har australieren sat en foreløbig stopper for de fysiske lidelser, efter han på mandagens hviledag har valgt at udgå. Det skriver hans hold, Ag2r, i en pressemeddelelse.

- Ben har lidt siden styrtet. Vibrationerne fra brostene hjalp ikke på hans bedring og hans andet styrt lørdag på 8. etape forværrede smerterne, siger holdets læge, Serge Niamke.

På 9. etape søndag var Ben O'Connor i store vanskeligheder, og allerede efter få kilometer mistede Ag2r-rytteren kontakten til feltet, mens han rystede på hovedet. Det var tydeligt, at han ikke havde det godt.

Ben O'Connor har været særdeles uheldig i løbet af den første uge. På 2. etape blev han første gang fanget i et styrt, og på 5. etape, den famøse brostensetape, styrtede han så igen.

Siden da lagde australieren, der sidste år blev nummer fire og i år drømte om en plads på podiet, ikke skjul på, at han var fysisk presset.

Fredag røg Ben O'Connor endegyldigt ud af klassementet, da han mistede næsten syv minutter, og efter han lørdag mistede mere end ni minutter, var det svært at opbevare optimismen i forhold til bare at gennemføre.

Nu er det franske eventyr, der endte med at blive til et mareridt, så et overstået kapitel for den bjergstærke australier.

I alt er 12 ryttere nu udgået.