Tour de France

Pogacar mister vigtig hjælper – den vigtigste fortsætter trods positiv test

George Bennett er testet positiv for coronavirus og udgår dermed af Tour de France. Rafal Majka er også testet positiv, men han fortsætter i løbet.

Tourens førende rytter, Tadej Pogacar, har fået sværere vilkår i jagten på at kontrollere feltet på de kommende bjergetaper.

Kort før starten på tirsdagens 10. etape har UAE-holdet meddelt, at den bjergstærke rytter George Bennett forlader Tour de France.

- Mandag aften udviste George nogle symptomer (på coronavirus, red.), og som følge af vores protokol blev han testet for covid-19 og afleverede et positivt resultat. Derfor starter han ikke i dag, lyder forklaringen fra UAE's holdlæge, Adrian Rotunno.

Majka også positiv

Rafal Majka, der to gange har vundet bjergkonkurrencen i Tour de France, er også testet positiv for coronavirus. Han får dog lov at fortsætte på grund af værdierne i pcr-testen, oplyser UAE på Twitter.

- Han er uden symptomer, og analyser fra hans PCR-test viser meget lav risiko for at smitte – ligesom det var tilfældet med Bob Jungels tidligere i løbet, udtaler holdets læge Adrian Rotunno.

UAE tilføjer, at lægeenheden i den internationale cykleunion UCI er orienteret, og at Majka altså har fået lov til at stille til start på tirsdagens etape.

- Vi er opmærksomme på, at Majkas tilstand kan ændre sig, og vi holder løbende tæt øje med ham, skriver holdet.

På løbets første bjergetape var det netop Rafal Majka, der sad som sidste mand foran Pogacar og satte tempoet på den afsluttende stigning.

To ryttere ude

UAE-holdet er i forvejen en rytter i undertal, efter at nordmanden Vegard Stake Laengen lørdag måtte forlade Touren – ligeledes efter en positiv coronatest.

Med Bennetts exit er UAE reduceret fra otte til seks ryttere: Tadej Pogacar, Rafal Majka, Marc Hirschi, Marc Soler, Brandon McNulty og danske Mikkel Bjerg.

George Bennett var forholdsvis anonym i første uge af Touren, men på de seneste etaper har han markeret sig i fronten af feltet som en stærk hjælper for Pogacar. Derfor kalder TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen også nyheden for "meget bekymrende".

- Én ting er deres taktik og strategi. De er altså på hælene nu. Men vi er jo også bange for, om han skulle have smittet Pogacar. Det ville jo være forfærdeligt for løbet. Det er en cliffhanger, og man tør nærmest ikke at åbne Twitter og de sider, hvor holdene lægger deres ting ud. Jeg er sgu lidt ked af det på løbets vegne, siger Rolf Sørensen.

Hele Tour-feltet testede negativ

Efter 9. etape søndag blev hele Tour-feltet testet for coronavirus i en kviktest, men samtlige svar var negative, meddelte UCI på mandagens hviledag.

Siden har både BikeExchanges Luke Durbridge og altså nu George Bennett forladt løbet efter pcr-tests internt på holdene.

Du kan se 10. etape i Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY lige nu.