Tour de France

Her er Vingegaards første ord efter kæmpe triumf

Den danske Jumbo-Visma-kaptajn havde svært ved at forstå, hvad han udrettede på 11. etape.

Jonas Vingegaard leverede en fabelagtig præstation på 11. etape af Tour de France.

Han satte alle de andre favoritter, han vandt etapen og tog den gule førertrøje. Derfor var det ikke så underligt, at han havde svært ved at finde ordene efterfølgende.

- Det er helt fantastisk. Det er svært at sætte ord på. Det er, hvad jeg har drømt om. At vinde en etape i Touren og nu den gule trøje. Det er utroligt, siger en tydeligt rørt Jonas Vingegaard, inden han bliver afbrudt kortvarigt af Wout van Aert til en kæmpe krammer.

Kort efter fortsatte han.

- Vi lagde en plan fra starten af dagen. Man kunne helt sikkert se, hvad planen var. Det var at gøre det super hårdt. Det ville være i mit og Roglic' favør. Jeg tog en masse tid, men jeg kunne aldrig have gjort det uden mine holdkammerater. De var alle fantastisk stærke.

Ville gå efter sejren

Angrebene begyndte for alvor med 60 kilometer til mål, hvor Vingegaard og Primoz Roglic sad med Tadej Pogacar efter en storoffensiv fra Jumbo-Visma kort forinden. De angreb adskillige gange på skift, men Pogacar fik i første omgang afværget faren.

- Pogacar var rigtig stærk på Galibier (den næstsidste stigning, red.) og henover toppen, hvor han fik sat alle af. Jeg var en smule usikker på, om han kørte fuld kraft eller ej.

Med 4,6 kilometer til mål satte danskeren alt på ét bræt, da han angreb Pogacar igen. Sloveneren kunne på ingen måde følge med og tabte næsten tre minutter til Vingegaard.

- På den sidste stigning tænkte jeg: Hvis jeg ikke prøver, kommer jeg ikke til at vinde. En andenplads i klassementet er selvfølgelig godt, men det prøvede jeg sidste år, og nu vil jeg prøve at gå efter sejren. Det gjorde jeg i dag (onsdag, red.), og heldigvis lykkedes det.

- Nu har jeg den gule trøje, og jeg vil blive ved med at kæmpe for den til Paris.

Han er flyvende lige nu danskeren! Video: Magnus Stig Christensen

Jonas Vingegaard fører løbet med mere end to minutter ned til Romain Bardet, der er gået forbi Pogacar i klassementet.

Top 3 i klassementet

Top 3 i klassementet
RankRytterHoldpoints
1Jumbo - Visma79:33:20
2UAE Team Emirates+2:43
3INEOS Grenadiers+7:22
Se hele klassementet