Tour de France

”Lidt af en øjenåbner” – rivaler bøjer sig i støvet

Jonas Vingegaard satte alle sine rivaler til vægs på den skrappe Col du Granon-stigning. Og det imponerer konkurrenterne.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Jonas Vingegaard kørte suverænt alene over målstregen.

Flere kilometer forinden havde han sat den dobbelte Tour de France-vinder Tadej Pogacar på Col du Granon-stigningen og fravristede ham den gule førertrøje.

Danskeren fører nu med 2 minutter og 16 sekunder til Romain Bardet og har 2 minutter og 22 sekunder til Pogacar på tredjepladsen. Og det imponerer danskerens konkurrenter, at forspringet blev så stort.

Nairo Quintana

Arkea-Samsic

- Vi kørte meget stærkt i dag, og jeg havde en god følelse hele dagen. Jeg gjorde et forsøg til sidst, men jeg blev hentet af Vingegaard. Han var den eneste, der kunne køre væk fra mig og vinde etapen, siger han til SpazioCiclismo.

Geraint Thomas

Team INEOS

- Jonas Vingegaard var fantastisk, og vi så, at Pogacar ikke er usårlig. Men der kommer fortsat til at ske noget, og jeg tror, at Pogacar kommer til at reagere. Jeg ved ikke, om han kommer til at vinde etapen (i morgen, red.), men han vil prøve. Jumbo er i kontrol nu, og derfor kommer starten ikke til at være så nervøs i morgen (torsdag, red.). Jonas har et forspring på mere end to minutter, han er meget stærkt, og han har et stærkt kollektiv omkring sig, siger Thomas ifølge l’Equipe.

Tadej Pogacar

Team UAE Emirates

- Jumbo kørte etapen smart, det var svært for os at kontrollere, for vi er ikke mange tilbage på holdet, og taktisk gjorde Jumbo et godt arbejde. Det er ikke ovre endnu. Jeg tabte tre minutter, men måske vinder jeg tre minutter i morgen. Jeg vil kæmpe helt til det sidste, siger Pogacar i sit vinderinterview.

Alexander Vlasov

BORA - hansgrohe

- Vingegaard har et godt og stærkt hold omkring sig. Han pressede allerede Pogacar på Telegraphe-bjerget, og de leverede et godt og imponerende stykke arbejde. Jeg troede ikke, det var muligt at slå Pogacar, men det har han så lige bevist, at man godt kan. Så det er lidt af en øjenåbner, siger Vlasov til TV 2 SPORT.

Thomas Pidcock

Team INEOS

- Vi havde virkelig problemer derude – især når angrebene kom med 60 kilometer til mål. Både Daniel (Felipe Martinez, red.) og Castro (Jonathan Castroviejo, red.) havde en dårlig dag. Jonas satte sig virkelig på løbet, men vi er stadig deroppe. Vi må se, hvad der sker i de kommende dage, siger Pidcock til flere medier heriblandt TV 2 SPORT.

Neilson Powless

EF Education - EasyPost

- Da Jonas og Primoz angreb sammen, begyndte alle at gå amok, fordi de ville med på deres hjul. Og det ramte mange – også Pogacar. For mig så Tadej slet ikke svag ud – i hvert fald på Telegraphe. Jeg synes, at alle i top-fem så ret stærke ud, siger Pidcock til flere medier heriblandt TV 2 SPORT.