Tour de France

Bjarne Riis har planen klar for Vingegaards hold

Jumbo-Visma bør tage en mere defensiv tilgang i brug i sit forsvar af Jonas Vingegaards gule trøje, mener Bjarne Riis.

Dum Dummere 2, Tømmermænd i Thailand og Grease 2.

Det kan være svært at følge op på en succes, og det er, hvad Jumbo-Visma skal forsøge efter Jonas Vingegaards flotte sejr på Tour de Frances 11. etape onsdag.

Torsdag er der endnu en brutal bjergdag på programmet. Plottet er dog anderledes, rollerne er skiftet. Nu er Vingegaard i gult manden, der skal slås.

- Jumbo-Visma skal regne med, at Tadej Pogacar kommer sig. Han er ikke ufarlig endnu. Så det gælder om, at de spiller kortene rigtigt, siger Bjarne Riis til TV 2 SPORT.

Riis: Hold det samlet og kør for sejren

Den tidligere holdejer har naturligvis en holdning til, hvordan det hollandske hold skal gribe dagen, der går over Col du Galibier, Col de la Croix de Fer og slutter på toppen af Alpe d’Huez, an.

- Torsdag venter der en episk etape igen. Jeg vil nok sige, at de skal prøve at holde det samlet og så se, om de kan køre for, at Jonas kan vinde igen.

Jonas Vingegaard fører Tour de France med 2 minutter og 16 sekunder ned til Romain Bardet og yderligere 6 sekunder ned til Tadej Pogacar.

- Nu er det dem, der sidder med trøjen – komfortabelt endda, vil jeg sige – og så er taktikken lidt mindre offensiv, end den har været på 11. etape. Det kan de jo godt tillade sig. Jeg tror, det bliver en lidt mere kontrolleret etape, og så må de jo sidde og vente på, om Pogacar vil angribe. Hvis vi kender ham rigtigt, vil han nok forsøge et eller andet.

Holder Jonas Vingegaard fast i sit forspring efter bjergetaperne, ser det godt ud, påpeger Riis.

- Kommer han ind til enkeltstarten (20. etape) med et forspring på over to minutter, så er han jo okay. Men der er stadigvæk noget Tour endnu. Nu gælder det om at holde hovedet koldt, siger Bjarne Riis.

Læs alt om den brutale 12. etape her.