Froome giver råd til Vingegaard

Der er ingen nøgle til at vænne sig til mediecirkusset, der er omkring den gule førertrøje, men Vingegaard nok skal klare den, mener Froome.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Chris Froome har vundet Tour de France fire gange og har om nogen oplevet, hvad det kræver at have den gule førertrøje i Tour de France.

Derfor er der få bedre end ham til at give råd til Jonas Vingegaard, der for første gang kører i gult på 12. etape. Med den gule førertrøje følger der mere opmærksomhed og flere forpligtigelser - blandt andet obligatoriske interviews til alverdens medier, fordi han er indehaver af den gule trøje.

Hvordan håndterer man cirkusset omkring sig?

- Der er ingen nøgle. Man kan ikke lære, hvordan man håndterer den situation, før man faktisk har oplevet det selv. Så det er noget, han selv skal igennem, siger Chris Froome til TV 2 SPORT og tilføjer:

- Men jeg er sikker på, at han kommer til at klare det fint. Han er en intelligent og fornuftig fyr. Så han kommer til at klare det fint.

Brug holdet

Én ting er hele showet uden om løbet. En anden ting er det, der foregår på cyklen.

Jonas Vingegaard er glad for den gule førertrøje og vil meget gerne forsvare den. Det var Froome og hans mandskab også strålende til, da han vandt Touren i 2013, 2015, 2016 og 2017.

- Jonas har meget klasse og meget talent. Stol på dine holdkammerater. Han har et fantastisk hold omkring sig. Brug det, lyder det klare råd.

Jonas Vingegaard og Jumbo-Visma skal forsøge at forsvare trøjen på torsdagens store bjergetape, der slutter på toppen af Alpe d'Huez.