Tour de France

Pogacar varsler hurtigt modangreb: - Den skal have fuld gas

Tadej Pogacar var smilende inden 12. etape i Tour de France, og han ser frem til at angribe, hvis benene er til det.

Se Tour de France uden afbrydelser på TV 2 PLAY.

Han knækkede på den sidste stigning, og han troede ikke, han skulle komme sig efter Col du Granon på 11. etape.

Allerede inden starten på 12. etape var Tadej Pogacar dog smilende og i godt humør, selvom han mistede den gule førertrøje og dyrebare minutter til Jonas Vingegaard onsdag.

Men han er igen klar til at lave rav i den.

- Nu skal den have fuld gas. Det er planen, men hvis jeg har en dag ligesom i går, bliver det nok ikke til mange angreb, men hvis det er en normal dag, så angriber jeg, siger Tadej Pogacar til TV 2 SPORT.

- I den første time efter etapen i går tænkte jeg, at det her ville jeg aldrig komme mig over. Men efter et bad, en god middag, noget massage og en god nats søvn er jeg virkelig glad og klar til at kæmpe.

Dansker stoler på sin kaptajn

Mikkel Bjerg, der kører sammen med Tadej Pogacar på Team UAE Emirates, fortæller også, at holdet "vil ud og køre cykelløb," der i cykelsprog betyder, at der vil blive angrebet.

- Jeg tror bare, vi ska ud og køre cykelløb, og så skal vi have ham sikkert ind på sidste stigning, og så skal de afgøre det der. Det bliver ligesom de andre dage, men den er lidt mere hård i dag, siger Bjerg.

- Jo hårdere løbet er, jo bedre er det for Tadej. Så jeg vil næsten opfordre de andre til at slappe lidt af. Tadej har ikke vist andet end, at vi skal tro på ham.

Jonas VIngegaard fører med 2 minutter og 16 sekunder til Bardet og med 2 minutter og 22 til Pogacar.