Tour de France

Superstjerne har bemærket Vingegaards klare forandring

Wout van Aert er imponeret over den udvikling, som Jonas Vingegaard har været igennem siden ankomsten til Jumbo-Visma.

For et år siden debuterede Jonas Vingegaard i Tour de France som hjælperytter.

Rollen som hjælperytter blev hurtigt byttet ud med en kaptajnrolle og en samlet andenplads. Nu har han taget endnu et skridt op og fører verdens største cykelløb.

Der er en kæmpe forskel på dengang og nu

Wout van Aert

Holdkammeraten Wout van Aert har bemærket, hvordan Jonas Vingegaard de seneste år har forandret sig.

- Han har været igennem en fantastisk udvikling. Vi kom til holdet samme år, og siden da er han blevet meget mere selvsikker. Der er en kæmpe forskel på dengang og nu. Han tør også at sige det højt nu, at han er god, siger superstjernen ifølge det belgiske medie Wieler Reuve.

Jonas Vingegaard og Wout van Aert skiftede begge til Jumbo-Visma i 2019.

Onsdag overtog den 25-årige dansker førertrøjen i Tour de France, efter han med et storslået angreb på Col du Granon fik skovlen under den dobbelte Tour-vinder, Tadej Pogacar.

Vingegaard bestod første test

Torsdag skulle trøjen så forsvares, da der var mål på Alpe d'Huez. Her forsøgte Pogacar sig med to angreb, men begge blev neutraliseret uden problemer af den klatrestærke dansker.

En præstation, som Wout van Aert er godt tilfreds med.

- Det var den første test for Vingegaard. Det var en superhård dag - specielt efter etapen i går (onsdag, red.). Vi restituerede godt som et hold, og vi var klar til at forsvare trøjen.

Mens Jonas Vingegaard fredag skal køre i den gule trøje for anden dag, kan Wout van Aert trække i den grønne pointtrøje for 12. etape i træk.

Belgieren sidder tungt på førstepladsen i pointtrøjen, og fredag er endnu en god mulighed for ham at øge forspringet.