Mads P. havde allerede vundet inden spurten, siger konkurrent

Fred Wright var hurtig til at erkende, at Mads Pedersen var den stærkeste.

Måske sad du og bed negle, da 13. etape af Tour de France skulle afgøres.

Det viste sig at være helt unødvendigt. Mads Pedersen var så suveræn i den afgørende spurt mod sine udbrudskollegaer, at han fik dem til at ligne juniorryttere.

Allerede inden spurten havde Fred Wright, der blev nummer to på etapen, nærmest overgivet sig. Han var ganske enkelt flad.

- Jeg vidste, at jeg blev nødt til at angribe ham, men det tempo han satte, var nok for mig. Jeg kunne ikke køre hurtigere på den sidste stigning, og det skulle jeg have gjort, hvis jeg skulle have vundet. Det er, hvad det er.

Vandt han egentlig allerede etapen med sit angreb inden stigningen?

- Ja, det tror jeg faktisk for at være ærlig. For omgående havde jeg det sådan: Øv! For der vidste jeg, at han ville gå efter det. Jeg prøvede, og det er alt, jeg kan gøre, siger Fred Wright til en gruppe journalister.

Top 3 på 13. etape

Top 3 på 13. etape
RankLandRytterHoldTids
1DENMads PedersenTrek - Segafredo4:13:03
2GBRFred WrightBahrain Victorious+0
3CANHugo HouleIsrael - Premier Tech+0
Se hele etaperesultatet

Tidligt i udbrud

Mads Pedersen var aktiv helt fra begyndelsen af etapen, hvor han insisterede på at komme i udbrud.

Egentlig havde han misset dagens "hug", men en flot opkørsel med omtrent 140 kilometer til mål, med hjælp fra holdkammeraten Quinn Simmons, gjorde det muligt at lukke hullet.

Med 12 kilometer til mål splittede Mads Pedersen udbruddet i to, og stærke navne som Filippo Ganna og Stefan Küng blev sat.

Siden blev der angrebet et par gange på vej ind mod stregen, men hverken Fred Wright eller Hugo Houle kunne ryste den danske Trek-Segafredo-rytter.

Det er Danmarks TREDJE etapesejr i årets Tour de France. Magnus Cort vandt 10. etape, mens Jonas Vingegaard kørte først over stregen dagen efter.